Belföld

“Megfelelő álcázás lett Soros György utálása”

Goran Buldioski, a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) európai igazgatója és Nizák Péter, a közép-európai program vezetője volt csütörtökön Baló György vendége az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában.

Buldioski elmondta, hogy az OSF és a CEU testvérintézmények. Ugyanaz az alapító, de két külön intézmény külön igazgatóságokkal.

Ők egy felsőoktatási intézmény, mi pedig egy adományozó szervezet vagyunk. A CEU fő bevételi forrása közvetlenül az alapítótól jön. Mi pénzalapokat osztunk, az alapítványunk bizonyos ügyekre vagy témákra ad pénzt.

A macedón szakember fontosnak látta tisztázni, hogy miről szólnak ezek a támadások, hogyan használják fel Sorost a ködösítésre.

Mint fogalmazott, ha valaki elmegy Romániába, azt láthatja, hogy ott Soros Györgyöt olyan magyarbarátként támadják, aki keresztbe akar tenni a román kormánynak. Ha pedig átlép a határon, itt már Magyarország ellensége.

Racionalitás ebből nem áll össze. Egy dolgot kivéve, hogy megfelelő álcázás lett utálni őt.

Megjegyezte, hazája ebben az élen jár, amire nem büszke. Még egy külön szervezet is létrejött “Stop a Soros-műveleteknek” néven, amit a kormányközeli média gyakran emleget Magyarországon is.

Nizák Péter arról beszélt, hogy a civilek szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel rajtuk keresztül az egész magyar civil szektort negatív hatás éri. Ők addig nem hagyják el az országot, amíg a törvények biztosítják a működésüket.

A teljes beszélgetést alább tudja megtekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik