Közélet

Havi egymillió az átlagbér Tállai fociklubjánál

Az mfor.hu nézte meg a Mezőkövesd Zsóry FC tavalyi évre vonatkozó üzleti beszámolóját. A dokumentumból érdekes részletek derültek ki: például az, hogy a Tállai András NAV-elnökhöz köthető csapatot – bár csak az NBI. 10. helyén áll – a hirdetők és az önkormányzat is elkényeztette. Az anyagi támogatásra szükségük is volt, mivel a jegyek értékesítéséből mindössze 16 millió forintot tudtak kasszírozni.

A csapat egy év alatt közel a triplájára növelte az értékesítésből származó árbevételt, 502 millió forint folyt be a kasszába a 2015-ös 179 millió forint után. A bevétel nagyobb része az MLSZ és MHLL jogdíjaknak köszönhető, valamivel több mint 300 millió forintot szereztek ezen a címen, a második legnagyobb tétel, 133 millió forint csak hirdetésből és reklámokból származott. Az mfor.hu szerint ez már csak azért is megdöbbentő, mert például a debreceni Loki tavaly alig 80 milliós bevételt könyvelhetett el ilyen formában.

Az egyéb bevétel soron is látványos volt a növekedés: a 2015-ös 135 millió forint után tavaly 337 milliót tüntettek fel, a mezőkövesdi önkormányzat 2016-ban tavaly 212 milliós támogatást adott a klubnak.  A plusz pénz mellett azonban a személyi jellegű ráfordítások megduplázódtak, 519 milliót számoltak el a korábbi 233 millió után. A megugrás hátterében a bérek drasztikus emelkedése állhat: míg a létszám mindössze három fővel nőtt összesen 37-re, a bérköltséget egy főre és egy hónapra leosztva a portál kiszámította, hogy

a 2015-ös 442 622 forintos átlagbér tavaly 932 371-re ugrott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik