Közélet

40 milliót keresett a fideszes rokona a ferencvárosi ingatlanüzleten

40 millió forintos haszonnal adott tovább egy Ráday utcai ingatlant egy korábbi bérlő, aki a 71 négyzetméteres, összkomfortos, felújított lakást 8,5 millió forintért vette meg a IX. kerületi önkormányzattól 2013-ban – tudta meg a Magyar Nemzet. A férfi a IX. kerületi polgármester titkárnőjének a rokona. Bácskai János polgármester munkatársa egyébként Vác alpolgármesterének, Pető Tibornak (Fidesz–KDNP) a felesége is.

A lap értesülései szerint az ingatlant a polgármester előterjesztése nyomán először bérlőként vette birtokba a férfi, majd hét hónappal később meg is vette azt. Az önkormányzat értékbecslése alapján 2013-ban kevesebb mint 19 millió forintot ért a lakás, azonban bérlőként fél áron, azaz közel 9,5 millió forintért vehette volna meg az ingatlant a titkárnő unokatestvére. Ám még ennél is olcsóbban tudta nyélbe ütni az üzletet: további csaknem egymillió forintos árengedmény járt neki azért, mert egy összegben fizette meg a vételárat.

A férfi idén márciusban valamivel kevesebb mint 49 millió forintért adta el a lakást

– tudta meg a Magyar Nemzet az új tulajdonostól. tehát négy év alatt 40 millió forintot fialt a befektetés a rokonnak.

Jancsó Andrea, az LMP IX. kerületi képviselője a lapnak elmondta: : a ferencvárosi önkormányzatnál arról nincs hivatalos dokumentum, hogy döntöttek volna a lakás bérbeadásáról vagy eladásáról. ez arra utalhat, hogy a polgármester saját hatáskörben döntött az ingatlanról. A lakásügylettel kapcsolatban Bácskai János a piaci árak emelkedésével magyarázta a nagy árkülönbséget. A lapnak hozzátette: arról nem tudott, hogy a vevő a titkárnője rokona.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik