Közélet

Mészáros Lőrinc elbukta a luxusvilla-építést

bérc (bérc utca, )
bérc (bérc utca, )

Már nem a Mészáros és Mászáros Kft. a budapesti Bérc utca 6/b alatt épülő villa generálkivitelezője, hanem a Tief Terra Kft. – tudta meg a Népszava. A felcsúti polgármester építési vállalkozása 2014 novemberében kezdte meg a háromszintes gellérthegyi ház építését, de képtelen volt tartani a vállalt határidőt.

A 2015-ben érvényes tájékoztató tábla az átadást 2015 negyedik negyedévre ígérte, a jelenlegi már 2017. június 26-ra valószínűsíti. Azonban az új tábla szerint s beruházást az épület tulajdonosa, a Tief Terra Kft. fejezi be fővállalkozóként, ő egyben a kivitelezés megrendelője is.

Az 1620 négyzetméteres, panorámás gellérthegyi telket 2012 decemberében szerezte meg Szíjj László cége. Az eladó fővárosi önkormányzat által lebonyolított árverés érdekessége volt, hogy kezdete előtt pár perccel indoklás nélkül visszalépett a másik pályázó. A tiszavirág-életű – vélhetően annak is szánt – Albers Ingatlan Kft.-t 12 nappal az árverés előtt alapították 500 ezer forint tőkével, az árverést követően, 2013-ban fel is számolták – írja a Népszava.

A Tief Terráról 2009-es megalakulása óta nem lehetett tudni, valójában kinek a hazai érdekeltsége lehetett, német, majd svájci cégekhez is tartozott. 2016. januárban derült ki, hogy a tulajdonos EM Tiefbau Gruppe AG eladta a tiszakécskei Szíjj Lászlónak. Szíjjnak számos építőipari vállalkozása van. A Körösaszfalt Zrt. révén közvetetten hozzá kapcsolódó Magyar Építők Zrt.-nek jutott az utóbbi évek egyik legnagyobb állami megrendelése, az új Puskás Ferenc Stadion felépítése nettó 150 milliárd forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik