Közélet
AppleMark

Bírói elégtételt akar a Közszolgálati Egyetem

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 04. 10. 19:44

Nem tetszik a kormánynak kedves egyetemnek, hogy megírtuk, az Európai Bizottság vizsgálja egy projektjük túlkötéseit.
Korábban a témában:

Hosszan ecsetelte lapunk hétfőn délelőtt megjelent cikkében azt, hogy az EU-s források bevonásával akarta a kormány fejleszteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE), csakhogy az Európai Bizottság vizsgálódó emberei problémákat találtak.

Voltak itt durva túlárazások és indokolatlan költségek is a KÖFOP 2.1.1.- VEKOP-15-2016-00001 kódszámú projekttel kapcsolatban: az előkészítés ára, a személyi költségek, helyiségbérleti, reprezentációs és ellátási díjak, képzési költségek stb. Forrásunk szerint Brüsszel komolyan vette a dolgot, a támogatás egy részét vissza is fizettetheti.

A lényeg, hogy az egyetem azt írta lapunknak válaszban, hogy az EB “egyes projektelemek költségvonzatának áttekintését kérte az Irányító Hatóságtól.” Szerintük folyamatosak az egyeztetések, a projekt zavartalanul folyik. És itt jön a lényeg:

az NKE kiadott egy közleményt hétfő kora este arról, hogy bírói úton akar elégtételt venni a cikkért.

Szerintük valótlanságokat és hazugságokat írtak egyes portálok, nincs itt semmiféle EB-vizsgálat, “az intézményről megjelent állítások nem felelnek meg a valóságnak”. Megismétlik, a szokásos egyeztetések zajlanak a Miniszterelnökség irányító hatóságával, majd jön a fenyítés:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem határozottan visszautasítja a csalásra és lopásra vonatkozó rágalmazó, becsmérlő, hazug állításokat, amelyek sértik az intézmény jó hírnevét. Az NKE a rágalmakért bírói úton vesz elégtételt.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Vác, 2018. február 28.
Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke Váci Fegyház és Börtönben, ahol sajtótájékoztatót tartott, miután látogatást tett az intézményben 2018. február 28-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.