Közélet

Bírói elégtételt akar a Közszolgálati Egyetem

Nem tetszik a kormánynak kedves egyetemnek, hogy megírtuk, az Európai Bizottság vizsgálja egy projektjük túlkötéseit.

Hosszan ecsetelte lapunk hétfőn délelőtt megjelent cikkében azt, hogy az EU-s források bevonásával akarta a kormány fejleszteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE), csakhogy az Európai Bizottság vizsgálódó emberei problémákat találtak.

Voltak itt durva túlárazások és indokolatlan költségek is a KÖFOP 2.1.1.- VEKOP-15-2016-00001 kódszámú projekttel kapcsolatban: az előkészítés ára, a személyi költségek, helyiségbérleti, reprezentációs és ellátási díjak, képzési költségek stb. Forrásunk szerint Brüsszel komolyan vette a dolgot, a támogatás egy részét vissza is fizettetheti.

A lényeg, hogy az egyetem azt írta lapunknak válaszban, hogy az EB “egyes projektelemek költségvonzatának áttekintését kérte az Irányító Hatóságtól.” Szerintük folyamatosak az egyeztetések, a projekt zavartalanul folyik. És itt jön a lényeg:

az NKE kiadott egy közleményt hétfő kora este arról, hogy bírói úton akar elégtételt venni a cikkért.

Szerintük valótlanságokat és hazugságokat írtak egyes portálok, nincs itt semmiféle EB-vizsgálat, “az intézményről megjelent állítások nem felelnek meg a valóságnak”. Megismétlik, a szokásos egyeztetések zajlanak a Miniszterelnökség irányító hatóságával, majd jön a fenyítés:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem határozottan visszautasítja a csalásra és lopásra vonatkozó rágalmazó, becsmérlő, hazug állításokat, amelyek sértik az intézmény jó hírnevét. Az NKE a rágalmakért bírói úton vesz elégtételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik