Közélet

Páros lábbal szállt Csiszár Jenőbe a megszűnő Heti Hetes producere

Ónodi György jobboldali szereplőkkel is csinálna műsort, de szerinte abban nem lenne mosoly, csak balra rugdosás.

„Nem lehet húslevest csinálni döglegyekből, ahogy Csiszár Jenő sem lehet főkonzul” – mondta a megszűnő Heti Hetes producere az Indexnek. Ónodi György nem lepődött meg, hogy leveszik a műsort a képernyőről, de nem tartja igaznak, hogy elfáradt volna a Heti Hetes, szerinte húsz év múlva is érdekes lesz „közéleti szereplők, művészemberek vagy bohócok véleménye az aktuális történésekről”.

A producer kizárja annak lehetőségét, hogy politikai okból kellene véget vetni a műsornak, szerinte az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter mindig tartotta a hátát. „Nyilván kapott telefonokat jobbról és balról is, de ezek sosem jutottak el hozzám” – jelentette ki Ónodi, aki azt is mondta: nem hajlandó elhinni, hogy akkorát fordult volna mára a világ, hogy egy műsort politikailag is be lehet tiltani, ez Hofi Gézánál sem sikerült.

Azzal a felvetéssel, hogy a Heti Hetes „a baloldali liberálisok közéleti műsora” lett volna, Ónodi nem ért egyet, de azt mondta: Fábry Sándoron kívül nem ismer jó humorral megáldott jobboldali előadóművészt. Nagyon szívesen megcsinálna egy olyan műsort, ahol csak jobboldali emberek lennének a nekik tetsző hírekkel, de úgy gondolja: ebben egy mosoly nem lenne, csak „balra rugdosás humor nélkül”. Leginkább az öniróniát hiányolja.

Csiszár Jenőre, a Heti Hetes első műsorvezetőjére dühös: azt mondta, a távozása után egyszer találkoztak, és akkor Csiszár azt mondta neki, pofán fogja verni. „Tehetetlen dühöt érzek, hogy engem egyszer milánói főkonzulnak kinevezett alak pofán akart verni” – mondta, és azt is felrótta: a konzuli kinevezéshez ki kellene járni a szamárlétrát,

de a Csiszár esetében ebből csak a szamár van meg.

A producer azt mondta: a Heti Hetes végeztével nem maradt munkája azon kívül, hogy könyvet ír a műsorról. „Persze nyilván jólesett volna, ha ennyi év után az RTL megkínál valamilyen műsorral, de rám sajnos nem lehet mondjuk egy olyan műsort bízni, mint a Csillag születik” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik