Közélet

Az LMP szerint a kormány pénzt akart kilapátolni az olimpiával

Azért találták ki a pályázatot, hogy működtethessék a kommunikációs gépezetüket – közölte a párt képviselője.

Parlamenti bizottsággal vizsgáltatná az LMP, hogy pontosan mire költötték el az olimpiai pályázatra szánt költségvetési forrásokat.

Ikotity István a párt hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: miután az olimpiarendezésről szóló népszavazáshoz több mint 266 ezer aláírás gyűlt össze, a kormány megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne a pályázatról,

annak ellenére, hogy a pályázatról éppen a kabinet döntött, az emberek megkérdezése nélkül.

Rámutatott: a pályázatra a központi költségvetésből szánt tízmilliárd forintot már 2016 végére elköltötték. A párt meggyőződése, hogy a kormány azért találta ki az olimpiai pályázatot, hogy működtetni tudja kommunikációs gépezetét, ami „nyilvánvalóan a korrupcióra épül”, és a szóban forgó milliárdok is erre mentek el.

A sajtótájékoztatón felszólalt Szél Bernadett frakcióvezető is, aki az egyik legfontosabb kihívásnak a bérválság megoldását nevezte. Azt mondta: az LMP be fogja mutatni, kormányon milyen lépéseket tennének a probléma megoldásáért. A dolgozói szegénység felszámolásához legalább 1440 milliárd forintot kellene átrendezni a költségvetésben – közölte. Kitért arra is, hogy az LMP száz költségvetési forintból húszat az oktatásra fordítana, és az egészségügyben is forrásemelésre van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik