Közélet

Kihallgatták a zöld dossziés Horváth Andrást

horvath-andras(1)(960x640).jpg (horváth andrás)
horvath-andras(1)(960x640).jpg (horváth andrás)
Szerinte politikai cirkusz zajlik, ő a feladatkörének megfelelően cselekedett.

Mint arról korábban írtunk, gyanúsítottként hallgatták ki Horváth András egykori NAV-tisztviselőt, aki 2013-ban állt a nyilvánosság elé „zöld dossziéjával”, amelynek tartalma szerinte az adóhatóság körüli visszásságokat, és milliárdos áfacsalásokat bizonyítanak.

Csütörtökön a Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje is elkísérte Horváthot a kihallgatásra. A TASZ honlapján közzétett videointerjúban Horváth András tragikomikusnak nevezte, ami vele történt. A nagyjából két órán át tartó kihallgatás során felolvasták neki annak a mintegy 300 cégnek az adatait, amelyekhez állítólag jogosulatlanul fért hozzá.

Horváth szerint ilyesmiről szó nincs, ő a feladatkörének megfelelően cselekedett mindig is, a szóban forgó adatokat adócsaló cégek tevékenységével kapcsolatban kérdezte le. A vallomástételt megtagadta, mert számos információnak nincs birtokában.

A volt NAV-tisztviselő elhúzódó jogi huzavonára számít, de reménykedik abban, hogy tisztázódni fog, hogy koncepciós eljárás, politikai cirkusz zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik