Közélet

Nem hajlandó az MTI közzétenni egy közleményt, mert Papp Dánielt hírhamisítónak nevezik benne

Pedig tényleg hírt hamisított.

Nem tett közzé az állami hírügynökség, az MTI egy közleményt, mert abban hírhamisítónak nevezték az MTV programigazgatóját, Papp Dánielt – tudta meg a 444.hu.

Az MSZP Szabad Sajtó Alapítványa azt a közleményt szerette volna közzétenni, amelyben szolidaritását fejezi ki azokkal az újságírókkal, akiket azután rúgtak ki, hogy valaki meghamisította a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjút. Kiemelték: semmi nem bizonyítja, hogy az elbocsátott dolgozóknak bármilyen közük lenne az esethez.

Miközben becsületes újságírókat törvénytelenül kirúgnak, a bíróság által is hírhamisítónak minősített Papp Dániel például az MTV programigazgatója lehet

– áll a közleményben.

Az MTI nevében a Duna Médiaszolgáltató Zrt. azt közölte, hogy azért nem teszik közzé a hírt, mert sérti az Országos Sajtószolgálat szabályzatának azt a pontját, amely kimondja: „a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”. Ez alapján nyilvánvaló, hogy a Papp Dánielre vonatkozó kijelentés miatt tagadták meg a közlést, mert más állítás nem vonatkozik az állami médiára.

Márpedig Papp Dániel tényleg hírt hamisított: az állami tévé egyik riportjában megmásította a Daniel Cohn-Bendit budapesti sajtótájékoztatóján történteket, azt a látszatot keltve, mintha a politikus megfutamodott volna a kérdések elől. Ennek ellenére többször előléptették. Papp be is perelte az Indexet, amiért hírhamisítónak nevezték, de a Kúria jogerősen kimondta, hogy ez erős vélemény, amit pozíciójában el kell tűrnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik