Közélet

M3-as buszbaleset: felmentették a regionális főigazgatót

Azonnali hatállyal felmentették Pápai Györgyöt, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió regionális igazgatóját és Breitenbach Gézát, az Észak-magyarországi Régió regionális igazgatóját, mivel egyikük sem végezte megfelelően a munkáját szombat éjjel, amikor a debreceni Grand Tours emeletes busza karambolozott az M3-mas autópályán, írja a Blikk.

Breitenbachról már írtunk korábban is, akkor a Regionális Igazgató felfüggesztéséről számoltunk be.

Pápai még azt is tagadja, hogy egyáltalán ott lett volna a balesetnél.

Tehát eleve nekem nincs semmi közöm mindehhez. Természetesen ha szóltak volna, azonnal megyek, hiszen eddig is ott voltam a régiómban több balesetnél, újraélesztésnél, nekem ugyanis ez az életem, a hivatásom,

mondta Pápai a Szabolcs Online-nak.

Szombaton súlyos baleset történt az M3-ason, a baleset azért következhetett be, mert a busz sofőrje vélhetően megpróbálta elkerülni az ütközést egy előtte megpördülő autóval. A baleset a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila tájékoztatása szerint a baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

A szerdai napon ötre emelkedett a halálos áldozatok száma, meghalt az Egerből átszállított sérült Miskolcon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik