Belföld

M3-as baleset: meghalt az Egerből átszállított sérült Miskolcon

Már öt halálos áldozata van a szombati, M3-as autópályán történt buszbalesetnek. Szerdán életét vesztette az a sérült, akit kedden az egri Markhot Ferenc Kórházból szállítottak át a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba – mondta Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa az MTI-nek.

A középkorú nőt életveszélyes, válságos állapotban vették át, romló központi idegrendszeri tünetekkel. A kórház központi aneszteziológiai és intenzív osztályán kezelték.

Az MTI úgy tudja, hogy a nő 41 éves volt.

A kórházvezető elmondta, hogy korábban a megyei kórházban ápolt két súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült beteg egyikének olyan súlyos kísérő betegsége volt, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A másik súlyos életveszélyes sérült állapota stabilizálódott, jelenleg a traumatológiai osztály postoperatív őrzőjében ápolják – tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy emellett a traumatológiai osztályon kezelt két sérült állapota stabil, a héten valószínűleg már hazamehetnek.

Szombat éjjel felborult egy emeletes busz az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a 133-as kilométernél az ónos eső miatt eljegesedett úton. A baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt. Hárman a helyszínen meghaltak, Hatan súlyosan, huszonketten könnyebben megsérültek.

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási irodáé volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik