Közélet

Összeférhetetlenül ügyvédkedhet Rogán bizalmasa

24.hu
24.hu

2016. 11. 23. 07:51

Konkrét ügyekről nem nyilatkozhat a kamara, de minden bizonnyal indult eljárás Kertész Balázs ellen.
Korábban a témában:

A Budapesti Ügyvédi Kamara szerint is összeférhetetlen, hogy egy ügyvéd ügyvezető tisztséget töltsön be egy kft-ben, az ilyen összeférhetetlenséget szankcionálják – írja az Index.

A portál az után fordult a kamarához kérdésével, hogy kiderült: Rogán Antal bizalmasa, Kertész Balázs ügyvéd egyszerre folytat ügyvédi tevékenységet a letelepedési kötvények kapcsán sokat emlegetett Kosik Ügyvédi Irodában, illetve tulajdonos-ügyvezetője a Monavis Consulting Kft-nek, melynek Aulich utcai irodájában Rogán többször is megfordult.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egyébként először letagadta, hogy az Aulich utcába jár, majd amikor az erről készült felvételeket megmutatták neki, azt mondta, hogy csak kávézni ugrott fel régi ismerőséhez.

Az ügyvédi törvény egyebek mellett előírja, hogy egy ügyvéd nem végezhet személyes közreműködéssel vagy korlátlan anyagi felelősséggel járó vállalkozói tevékenységet, így Kertész ellen az ügyvédi kamarának eljárást kell indítania. A Budapesti Ügyvédi Kamara nem nyilatkozhatott arról, hogy megindult-e ez az eljárás, mert konkrét fegyelmi ügyekben semmilyen felvilágosítást nem adhatnak, de elárulták, hogy

ha egy kamarai tag összeférhetetlenségéről bármilyen forrásból hivatalosan tudomást szereznek, vagy érkezik egy bejelentés, megindítják az eljárást.

Az Index azt írja: egy magánszemély tett ilyen bejelentést a kamaránál, és nekik is elküldte az erről szóló levelet, tehát a kamara biztosan megindította az eljárást Kertész ellen. Ha megállapítják az összeférhetetlenséget, akkor első körben felszólítják az ügyvédet, hogy szüntesse azt meg. Ha ennek nem tesz eleget, megszüntethetik a kamarai tagságát, vagy komolyabb fegyelmi vizsgálatok is indulhatnak.

Kertész egyébként a kamarai adatok szerint 2011 óta működik ügyvédként, viszont már 2010 óta ügyvezetője a Monavisnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.