Közélet
Tornanádaska, 2014. szeptember 10.
Első osztályos gyerekek indulnak haza a Katolikus Karitász által adományozott iskolatáskával hátukon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Tornanádaskai Tagintézményéből 2014. szeptember 10-én. Az intézmény minden első osztályos diákjának tanszerekkel felszerelt iskolatáskát adományozott a Katolikus Karitász. A szervezet négyezer diák iskolakezdését támogatja összesen több mint 20 millió forinttal.
MTI Fotó: Komka Péter

Radikális akciókat ígér a Tanítanék Mozgalom

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 11. 21. 06:22

Váratlan, radikális akciókat ígér a Tanítanék Mozgalom, amelyekre még idén sor kerül, mondta Törley Katalin, a szerveződés egyik vezetője a hétfői Magyar Időknek.

Törley Katalin a lapnak azt is elmondta, hogy ha kapnak meghívást, akkor minden sajtónyilvános és demokratikus egyeztetésen részt vesznek, így a szaktárca által rendezett november végi konferenciára is, amelyen egyebek mellett az új Nemzeti alaptanterv (NAT) koncepciója kerül napirendre. Ám – mint mondta – sem meghívás nem érkezett a múlt hét végéig, sem sajtónyilvános és érdemi vitákra lehetőséget adó egyeztetés nincs, mert – mint emlékeztetett rá – a Köznevelési Kerekasztalt nem tartják ilyen fórumnak.

Hozzátette: aligha lehet egy olyan komplex és alapvető koncepciót, amely egy új alaptantervet megalapozhat, egyetlen konferencián megvitatni. Szerinte az egyeztetéseket be kell vinni az iskolákba, mivel a munkaközösségek, tantestületek szintjén kell és lehet valóban bevonni a tanárokat a munkába.

Úgy vélte, problémát jelent, hogy szakmai körökben sem lehet sokat tudni az államtitkárság készülő tantervreformjáról, mivel a legjobb szakembereket és a terepen dolgozó pedagógusokat hagyják ki a koncepció kidolgozásából.

Jelezte: egy alternatív NAT-koncepció nem a Tanítanék Mozgalomtól, hanem a Civil Közoktatási Platformtól várható, amely mintegy 60 szakmai szervezetet – köztük a mozgalmat is – tömörít, így sokkal szélesebb kör véleményét tükrözi bármely szakmai anyaga, mint a Köznevelési Kerekasztalé.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.