Belföld

Nyílt vitára hívta a Tanítanék Mozgalom az oktatási államtitkárt

Cáfolják, hogy bármilyen probléma megoldódott volna.

A Tanítanék Mozgalom a Képzőművészeti Egyetem “Forradalom előtt” című kiállításmegnyitóján próbált találkozni az államtitkárral, aki a köszöntőt mondta volna. Palkovics László nem ment el. Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselője ezért távollétében jelezte, az államtitkárnak ki kell állnia a vitára, foglalkoznia kell a valódi problémákkal.

A mozgalom követeli, hogy az oktatási államtitkár

lépjen ki az előre megfogalmazott és szűrt kérdések, és a válogatott, megfélemlített intézményvezetők alkotta fórumok világából, és vállalja a vitát a sajtó nyilvánossága előtt a tanárok, a diákok és a szülők képviselővel!

Egy előzetesen egyeztetett időpontban, helyen, de legkésőbb karácsonyig ejtsék meg a nyílt vitát, amiről az egyeztetéseket 10 napon belül kezdjék meg a Tanítanék képviselőivel.

Palkovics államtitkár úr! Ha Ön a nyilvános vita elől kitér, akkor arra fogjuk felszólítani a tanulók, a szülők és a pedagógusok sokaságát, hogy minden lehetséges eszközzel harcoljanak az Ön elmozdítása érdekében. A közoktatás ugyanis a miénk, és nem a politikusoké!

Törley Katalin közölte, sajnálják, hogy az oktatásért felelős államtitkár nem vette a fáradságot, hogy elmenjen a kiállítás megnyitójára, de azt még jobban, hogy

arra sem veszi a fáradságot, hogy meghallja a hangját annak a több tíz- és százezer embernek, aki ma Magyarországon az oktatásban pedagógusként, diákként vagy éppen szülőként szenvedik el a kormány oktatáspolitikai döntéseiből fakadó, egyre halmozódó nehézségeket. A felelőtlen, nemtörődöm, álságos oktatáspolitika az utóbbi hat évben látványosan rontott a helyzeten! Nincs több időnk, a gyermekeink jövőjével játszanak!

A kormány képviselői eddig egyszer sem voltak nyitottak arra, hogy az oktatásban érintettekkel érdemben beszéljenek, problémáikat meghallgassák – írta a mozgalom, amely nem tekinti érdemi egyeztetésnek az olyan fórumokat, ahová megfélemlített pedagógusokat küldenek, sem az olyan kerekasztalokat, ahol a kormány által pénzelt szervezetek képviselői ülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik