Közélet

Andy Vajna a rádiós piacon is tarolhat

Ha szuper slágerekre és tömény állami propagandára vágysz, érdemes lesz ráhangolódnod a Rádió 1-re, Andy Vajna új, most már országosan is sugárzó adójára!

Egy csomó új vételkörzetben engedélyezte a Médiatanács a Radio Plus Kft.-nek, hogy sugározza a Rádió 1 adását – írja a Hvg.hu. Az Andy Vajna által tulajdonolt cég adója így Baja, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Győr, Tihany, Miskolc, Heves és Nyíregyháza környékén is fogható lesz.

Hálózatba kapcsolódnak majd, azaz négy és fél órában helyi tartalmat adnak, a többi a hálózatos rádióé, azaz a Rádió 1-é. A helyi tartalmat bármikor sugározhatják, akár éjjel is, amikor senki sem hallja. Hat együttműködő partnerről is ír a Hvg.hu, amik mind a győri Oxygen Grouphoz köthetők. Egyedül a nyíregyházi Zenebolygó Kft. más érdekeltsége. Mind a két cég volt már a rádiós bizniszben.

A Rádió 1 a francia-magyar állampolgár Márton Dávid tulajdonában állt, az Orbán-kormány hivatalba lépésekor vesztette el frekvenciáját. Ezután indította el Orbán akkori kedvenc oligarchája, Simicska Lajos a Class FM-et, ami Orbánnal való összeveszése miatt hamarosan lehúzhatja a rolót.

Ha a Class frekvenciaengedélyét nem hosszabbítják meg november 19. után, akkor a Rádió 1 lesz a legtöbb helyen fogható kereskedelmi rádió az országban.

A Hvg azt írja még, a Rádió 1 értékesítési igazgatója a korábban a Sláger FM-et üzemeltető román Radu Morar alatt is dolgozó Hauk Zoltán. A Sláger FM-be rengeteg kormányzati pénz ömlött, mivel a migránsellenes gyűlöletkampány keretében itt is hirdettek, nem keveset.

Vajna Rádió 1-e revansot ígért Simicska rádióinak ezzel a szöveggel a beharangozókor:

De 2012. január 31-én a sötét Simi-birodalom két zenegyilkos rombolója, a Muzsikbogyó és a Klasztalan totális háborút indított, és elhallgattatta az igazi mai slágereket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik