Média

Az elnémuló Class FM hallgatóira is „pályázik” Andy Vajna új rádiója, a Rádió 1

Gyakorlatilag újra összeállt a 2012-ben elnémult Rádió 1 egykori menedzsmentje: immáron az Andy Vajna által azonos néven elindított rádiónak dolgoznak. Várják a bajba került, nem sokára elnémuló Class FM hallgatóit.

A Rádió 1 ma közleményben jelentette be, hogy

Bertók László programigazgató, Nagy Henriette promóciós és non-spot kereskedelmi igazgató, Bazsa Péter zenei igazgató, Kiss Róbert gyártásvezető, valamint Máté Csaba, pénzügyi vezető csatlakozott a Rádió 1-hez októbertől.

A rádiós szakemberek 2002-től egészen a csatorna 2012-ben történt elnémulásáig már mind dolgoztak a valamikori Rádió 1-nél.

A rádiós csapatot most a Juventus Rádiót Sláger FM-ként újrapozicionáló Tematic Media Grouptól csábították el Andy Vajnáék. 

A közlemény idézi Bakai Mátyást, a Rádió 1 ügyvezetőjét is, aki arról beszélt,  mennyire örül, hogy újra együtt dolgozhat egy profi szakmai csapattal, akikkel 1999-ben együtt indították a Roxy Rádiót. Hozzátette: a „régi-új” munkatársakkal összeállt a Rádió 1 menedzsmentje, valamint a programhoz és a promócióhoz kapcsolódó teljes stáb, amely hosszú távon garantálja Rádió 1 hatékony működését, sikerét.

A Rádió 1 zenei arculatával és műsoraival a fiatal felnőttekre, főleg a 15-40 éves korosztályra fókuszál, de a rádió közleményében úgy fogalmaznak, hogy a “megszűnő országos rádió”, a Class FM fiatal hallgatóinak is alternatív kívánnak nyújtani Budapesten. Vagyis: a kormánybiztos rádiója a várhatóan november 19/20-án elnémuló Class FM hallgatóit is célba veszi majd.

Az új Rádió 1 közleménye emlékeztetett, hogy 2012-es megszűnésekor a leghallgatottabb budapesti rádió volt. A kormánybiztos kötelékében idén nyáron indult el újra az adás a budapesti 96,4 MHz-es frekvencián. Ezt idén nyáron óriásplakát-kampánnyal, televíziós hirdetésekkel, sajtó- és közösségi média megjelenésekkel támogatták meg.

Bár erről hivatalos információ nincs, a médiapiac szereplőinek folyosói beszélgetésein arról is pletykálnak, hogy Andy Vajna a későbbiekben országossá tenné a rádiója vételkörzetét. Ehhez akár jól is jöhet neki, ha elnémul november 19-ét követően a Class FM, illetve jövőre kiírják az új országos frekvenciapályázatot. (Épp ma derült ki egy médiatanácsi tájékoztatás alapján, hogy az elnémulás akár hosszú időre is bekövetkezhet, mivel december 21-nél előbb a bíróság nem tárgyal a Class FM fellebbezéséről, addig pedig felfüggesztették a frekvenciapályázatot. Márpedig a Class frekvenciaengedélye november 19-én lejár.)

Október 3-án egyébként végül Cooky is csatlakozott a Rádió 1-hez. Pedig a rádiós műsorvezető korábban igen erősen tagadta a pletykákat, hogy leszerződne a stábbal.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik