Közélet

Polgármestereket mozgósít október 23-ra a KDNP

orbán viktor a zászlórengetegben (orbán viktor, 1956, )
orbán viktor a zászlórengetegben (orbán viktor, 1956, )
A sződligeti polgármester fel is háborodott, hogy listázni akarják, ki megy el a Kossuth térre a faluból. Harrach Péter baloldalazik válaszul.

Nagyüzemben meg a toborzás az állami ünnepségekre hétvégére. Az Index szerint nemcsak telefonon hívják az embereket október 23-ra emlékezni, hanem a polgármestereket is kérik, hozzanak embereket a Kossuth térre. Ezt a KDNP parlamenti frakciótitkársága küldte:

Kérünk Benneteket, segítsetek a toborzásban! A résztvevők neveit szerda délig kell a Központba elküldenünk. (Akik busszal érkeznek, a busz rendszámát is küldjétek meg)

A lap idézi Juhász Bélát, Sződliget független polgármesterét, aki szerint neki tévedésből küldték el a mozgósító üzenetet. “Még soha nem kaptam sem a KDNP-frakciótól, sem máshonnan ilyen megkeresést. Pártutasítást nem hajtunk végre” – mondta Juhász, aki hozzátette:

Ha a KDNP toborozni akar, keresse meg a helyi tagjait, szimpatizánsait, és utasítgassa őket a neki tetsző módon.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője gyakorlatilag elismerte a körmailt, és az aki-nincs-velünk-ellenünk-van elve mentén így fogalmazott: egy elkötelezett baloldali polgármester pártos szemléletéről van szó, és sajnálja, hogy “problémát lát abban, hogy az állami rendezvényre egy választott képviselő embereket hív saját körzetéből”.

A békés október 23. egyre valószínűtlenebbnek tűnik, ahogy a két politikai oldal ádázan csatározik. A KDNP-s Hollik István Juhász Péterre és a baloldalra szállt rá, megfenyegetve őket, hogy ha rendzavarás lesz, akkor az garázdaságra felbujtást jelenthet az esetükben, miközben Juhász szerint a Fidesz-KDNP “hazug hisztériakeltést” folytat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik