Nagyvilág

Veri a mellét Gyurcsány pártja, pedig nagyon nem kéne

Meglepően érdekes szemszögből nézi a DK 2006. október 23-át.

Ha október 23., akkor rengeteg embernek Magyarországon már nem feltétlen 1956 ugrik be, hanem a 2006-os zavargások és a brutális rendőri fellépés Gyurcsány Ferenc kormánya idején.

Ezt figyelembe véve elég bizarr a volt kormányfő pártjának, a DK-nak a pénteki közleménye, ami azzal janizik, hány külföldi potentát volt Budapesten a hivatalos állami ünnepségen tíz éve és hány lesz most. Idézzük a kövér és kurta listát is:

A Gyurcsány-kormány idején, a 2006. október 23-i állami ünnepségen részt vevő 47 külföldi vendég közül csak a legfontosabbak: José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Jaap de Hoop Scheffer, a NATO főtitkára, Angelo Sodano bíboros, volt vatikáni államtitkár, I. János Károly spanyol uralkodó, V. Harald norvég király, Henrik luxemburgi nagyherceg, Viktor Juscsenko ukrán elnök, Traian Basescu román elnök, Calin Popescu Tariceanu román miniszterelnök, Stjepan Mesic, horvát elnök, Moritz Leuenberger svájci elnök, Horst Köhler német szövetségi államfő, Heinz Fischer osztrák elnök, Wolfgang Schüssel leköszönő osztrák kancellár, George Pataki, New York állam kormányzója, Guy Verhofstadt belga miniszterelnök, Václav Klaus cseh elnök, Toomas Hendrik Ilves észt államfő, Terry Davis, az Európa Tanács főtitkára, Tarja Halonen finn elnök, Dominique de Villepin francia kormányfő, Jan Peter Balkenende holland miniszterelnök.

Az Orbán-kormány idején, a 2016. október 23-i állami ünnepségen részt vevő külföldi vendégek: Andrzej Duda, lengyel köztársasági elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik