Közélet

Bayer Zsoltért kapkodtak a legtöbben a Fideszben

Szintén nagyon kapós volt a népszavazási fórumok szervezése során a jobboldal két megkerülhetetlen „szakértője”, Nógrádi György és Georg Spöttle.

Százával tart lakossági fórumokat a Fidesz a népszavazási kampányban, ezekre ismert fideszes vezetőkkel és más „nagyágyúkkal” próbálják bevonzani az embereket. A Népszabadság úgy tudja, hogy a kormánypárt egy belső internetes felületen keresztül bonyolította le a fórumok szervezését, itt igazolhatták le a „sztárvendégeket” a választókerületek.

A párt képviselőivel és minisztereivel szemben elvárás, hogy a fórumozós időszakban legalább három szabad időpontot jelöljenek meg, amikor akár egy hosszabb vidéki utazást is be tudnak vállalni. A teljes névsor egyszerre jelent meg, és a választókerületek gyorsaságán múlt, hogy le tudták-e igazolni a legismertebb embereket.

A lap információi szerint Bayer Zsoltért kapkodtak a legtöbben. Egy fideszes forrás szerint ez már csak azért is van így, mert Bayer népszerűsége továbbra is töretlen, miközben vidéken senki nem tudna megnevezni akár csak egyet is azok közül, akik visszaadták a lovagkeresztjüket.

Sokan szerették volna megszerezni Nógrádi Györgyöt, akit „biztonságpolitikai szakértőként” szerepeltet a kormánypárti média, de sorra derült ki életrajzában és előadásain emlegetett tisztségeiről, hogy nem is léteznek. Szintén népszerű volt Georg Spöttle, aki német rendőrből vált a jobboldal másik kedvenc „biztonságpolitikai szakértőjévé”, de a földönkívüli lények témakörében is otthonosan mozog, állítása szerint őt magát is elvitték már.

A Népszabadság értesülése szerint a Fidesz kampánygépezete a népszavazás előtti utolsó napokban teljesen átáll a személyes mozgósításra, a fórumok után az lesz az aktivisták és politikusok dolga, hogy minél több emberhez kopogtassanak be, és beszéljék rá a részvételre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik