Közélet

Pócs János lányát „migránsok” jelölik be a Facebookon

Elképesztő fórumot tartott a Fidesz Jászberényben, Kövér Lászlóval súlyosbítva.

A népszavazási kampány keretében Jászberényben tartott „migránsfórumot” kedden a Fidesz, amelyről az Index számolt be. Pócs János országgyűlési képviselő, Kövér László házelnök és Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere két és fél órán át érvelt a zömmel nyugdíjas közönségnek amellett, hogy miért fontos elmenni az október 2-i népszavazásra, és a „nem” válaszra behúzni az x-et.

Pócs János nem kisebbet állított, mint hogy a helyzet már annyira komoly, hogy a lányát „migránsok jelölik be a Facebookon”, „nyilván kapcsolatot akarnak vele”. A fórum után az Index újságírójának kérdésére oda is hívta lányát, aki megmutatta telefonján, hogy olyan személyek jelölték be, akiket nem ismer, és a profiljuk alapján nem magyarok. Persze ez még korántsem jelenti azt, hogy „migránsokról” lenne szó.

Kövér László azzal hergelte a közönséget, hogy „egyesek Európa kulturális, vallási, etnikai arculatát akarják megváltoztatni, és el akarják törölni a magyar nemzeti kultúrát”. Szerinte „háború” zajlik, amelyben nem használnak fegyvereket, hanem „a migránsok az eszközök”. Úgy vélte, „aggasztó az európai és a magyar demográfiai helyzet, így lassan a migránsok lassan többségben lennének Magyarországon”.

Szabó Tamás „roma polgártársainkhoz” szólt, akiket azzal próbált győzködni, hogy „ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni”, akkor nekik kevesebb jut majd. Ennek némileg ellentmondott, hogy Kövér azt próbálta elmagyarázni a közönségnek, hogy a „migránsok” gazdagok, szerinte tíz jászberényinek van annyi pénze a bankszámláján, mint nekik. Sőt, a házelnök még arra is kitért, hogy nem tartja helyénvalónak, hogy „ezek a migránsok elmenekülnek, és nem harcolnak”. Arra nem tért ki, hogy minek kellene részt venniük egy olyan harcban, ahol adott esetben egyik féllel sem értenek egyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik