Közélet

“Kétszer elájulok, mire bekerülök”: órákig tart, mire ellátnak a budapesti rendelőben

Az utca végéig áll a sor egy rákospalotai szakrendelő előtt. A betegek szerint így megy ez minden reggel, másképp esélyük sincs az ellátásra. Egy nőgyógyász úgy véli, aki szerint ez dühítő, az nézze meg a közkórházakban uralkodó állapotokat

Az utca végéig tart a sor, ami reggelenként kialakul a Rákosi úti szakrendelő előtt – posztolta egy elcsüggedt beteg a XV. kerület Facebook oldalára, aki képet is feltöltött a ma reggeli, 7:20-as állapotról.

Nem is ő volt az egyetlen, aki megörökítette a káoszt: többen készítettek képet a korábbi napokon, amit ezen felbuzdulva szintén közzétettek. Kiderült, hogy sokszor már a szomszéd utcában álló buszmegállótól kígyózik a sor a XV. kerületi Önkormányzathoz tartozó intézmény felé.

sor

 

A fotót már több mint százan osztották meg, és bőven akadt, aki a saját rossz élményeiről is beszámolt a rendelőben. Egy nő szerint például a 8-kor érkezőknek már esélyük sincs a vérvételre, ezért “vernek sátrat” sokan az intézetnél már a nyitás előtt.

Ha ez még nem lenne elég, a sor vége még mindig csak az általános recepció. Innen további idő, mire eligazítják a szakorvoshoz az érkezőket.

Van, aki azt állítja, több mint 4 órát várakoztatták a reggeli vérvételre. Mindezt tekintet nélkül arra, hogy gyermeket vár, emiatt rendszeresen rosszul lesz a sorbanállás alatt.

Kismama vagyok. 7-re állok be a sorba, 11-kor hívják a sorszámomat az ablaknál, és akkor még csak az adataimat rögzítik. Kétszer elájulok, mire bekerülök, hogy levegyék a vért, és ez persze vonatkozik az idősebb emberekre is.

Vérlázító, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet, vélekedtek többen is a kerületi lakosok közül.

Ez szégyen. Számtalanszor elgondolkodom azon, mi a francnak vonják még mindig a bérünkből a TB-t? Azért, hogy egész nap sorba álljunk?

– fakadt ki egy kommentelő. Hogy miért alakult ki a sor, és mivel próbálják gyorsítani, arról a szakrendelő titkárságán érdeklődtünk, itt azonban nem kaptunk további információt. Egy reumatológiai asszisztens szerint nem olyan rossz a helyzet, mint a képeken látszik:

Ez az állapot a kora reggeli, a fél nyolcas nyitás előtti, amikor feltorlódnak az emberek. Nyolc órára már le is megy a sor

– mondta a 24.hu-nak.

Ezt állítja egy recepciós is:

Főleg a reumatológiai és ideggyógyászati rendelésre várnak itt reggelenként, ugyanis ezekre nem kell időpont, az orvosnak pedig csak 20 beteget van kapacitása ellátni. Hozzájuk társulnak még azok, akik a laborvizsgálatra várnak. Ezért reggel a legvészesebb a helyzet, utána egyre javul.

Egy neve elhallgatását kérő nőgyógyász szerint pedig egyenesen úgy látja, mindez teljesen belefér.

A vérvétel azért lassult le ennyire, mert egy nővér a karját törte és egy másik is kiesett a munkából, így most csak egy személyhez fordulhatnak a betegek. Aki szerint ez dühítő, az nézze meg a közkórházakban uralkodó állapotokat

– zárta rövidre az orvos, ám hogy miért várakozhat 4 órát egy kismama, arra nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik