Pénzügy

Pszichoszomatikus magánrendelő nyílt Budán

meditáció (meditáció, )
meditáció (meditáció, )

Új magánrendelő indult Pasaréten. Az 1000 négyzetméteres Panorama szakrendelő 120 millió forintos beruházással jött létre, és kimondottan a pszichoszomatikus megközelítésre megy rá – írta az Index.

A társaság ügyvezetője, Spányik András elmondta, több mint 30 szakorvossal és pszichológussal indulnak. Az épületet bérlik, a beruházási költséget szinte teljes egészében a rendelők kialakítására és a géppark beszerzésére fordították.

A Panorama társadalombiztosítási forrást nem kap, az intézményben alkalmazott megközelítés ugyanis idegen test a magyar egészségügyben.

A krónikus fájdalmak jelentős része, egyes betegségek zöme, sőt sok szervi elváltozás is pszichés okok miatt alakul ki. (…) Mi komplex módon állunk hozzá a problémákhoz, és az esetleges lelki tényezőket már az első körben a lehetséges okok között vizsgáljuk

– magyarázta Spányik, aki szerint kevesen tudják, de a magyar pszichiáterek és klinikai szakpszichológusok tömeges elvándorlása részben éppen a pszichoszomatika európai előretörése miatt indult meg néhány éve.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik