Közélet

Nyugdíjas néni árulta a drogot Borsodban, a lánya segített neki

A mami nyugdíj-kiegészítésként kezdett bele a dílerkedésbe.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy 63 éves miskolci nővel és 26 éves lányával szemben, akik a tavalyi évben több hónapon át, új pszichoaktív anyagnak minősülő illegális szerekkel kereskedtek – áll az ügyészség közleményében.

A nyugdíjas vádlott 2015 júliusában, nehéz anyagi helyzetére tekintettel döntött úgy,hogy nyugdíját tiltott szerek árusításával egészíti ki. Mivel a számítógép kezeléséhez nem értett,ezért lánya segítségét kérte, hogy az interneten keresztül rendelje meg számára az értékesítésre szánt anyagokat. Ezt követően anya és lánya 2015. november 20-ig legalább 340 gramm zöld színű növényi anyagot szereztek meg oly módon, hogy a lány azt az interneten megrendelte, az ellenértékét kiegyenlítette,majd a futárszolgálat – melynek dolgozói a csomagok tartalmát nyílvánvalóan nem ismerték – útján történt kézbesítést követően, a növényi anyagokat anyjának átadta.

A nyugdíjas nő a növényi anyagokat pakkokba csomagolta és a júliustól novemberig terjedő időszakban, a saját lakásán naponta legalább négy alkalommal eladogadta – pakkonként legalább 500 forintos áron, összesen legalább 246 ezer forint értékben – utólag nem azonosítható személyeknek.

A nyomozáskor elvégzett házkutatás alkalmával az idős nő lakásán közel 200 gramm, illetve az egyik futárszolgálat őrizetében lévő a nőnek címzett, de még nem kézbesített csomagból 189 gramm zöld színű növényi anyag került lefoglalásra. Az elvégzett szakértői vizsgálat eredménye alapján a lefoglalt növényi anyagok olyan vegyületeket tartalmaztak, melyek 2015. július 11. napjától új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottakkal szemben, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik