Közélet

Az ügyészség ragaszkodik Hiszékeny Dezső bűnösségéhez

Azt indítványozták, hogy kezdjék újra az eljárást a szocialista képviselő ellen.

Új eljárás elrendelését indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a vesztegetéssel vádolt szocialista képviselő, Hiszékeny Dezső ellen – írja a Népszabadság. A politikust első fokon bizonyítottság hiányára hivatkozva mentették fel.

Az ügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: álláspontjuk szerint lényeges kérdések maradtak ki a tényállásból, emiatt a bíró helytelen következtetésre jutott Hiszékeny bűnösségével kapcsolatban.

A képviselő, aki korábban Angyalföld alpolgármestere volt, a vád szerint 2013-ban ötmillió forint kenőpénzt kért egy vállalkozótól egy önkormányzati ingatlan bérleti jogának átadásáért. A politikus ezt tagadta és koncepciós eljárást emlegetett, a Központi Nyomozó Főügyészség ugyanakkor lehallgatásokra és fedett nyomozó vallomására hivatkozva úgy ítélte meg, igenis kért pénzt.

Egyebek mellett arra hivatkoztak, hogy Hiszékeny „bólintott, amikor szóba került, hogy ötmillióért megoldható-e a bérleti jog átadása, egy másik alkalommal széttárt ujjaival jelezte, hogy ötmilliót kért”. Hiszékeny viszont arra hivatkozott, hogy sportbalesete miatt képtelen kinyújtani bal keze kisujját, ezért nem is tud ötöt mutatni.

A lehallgatások során készült felvételeken a bíróság utalást sem talált arra, hogy Hiszékeny Dezső pénzt kért volna. A vádhatóság álláspontja szerint azonban „az események egyes momentumai összességükben egyértelműen bizonyítják a honatya bűnösségét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik