Közélet

Azbeszt a Ligetben: a beruházó szerint nincs veszély

Megírtuk, hogy azbesztet találtak a Városliget egyik épületének bontásakor. A műszaki igazgató, Sághi Attila elmondta: az általa látott fényképek alapján az egyik részen tényleg azbeszt lehet, ha ez bebizonyosodik, akkor védőfelszerelésben, a vonatkozó szabályok szerint megy tovább a bontás.

A hvg.hu megkérdezte a Városliget Zrt.-t az esetről, a cég közleménye szerint pedig a régi Hungexpo épületek közül az őrbódé teteje tartalmaz azbesztet, ezt ők be is jelentették a kormányhivatalnak, az azbesztet pedig a technológiai utasítások szerint fogják eltávolítani.

Viszont olyan helyen is találtak azbesztet, ami nem szerepelt a bontási terven, erről viszont még semmi biztosat nem tudni, az anyagot még vizsgálják.

Azt írják,

az azbeszttel közvetlenül érintett területen jelenleg munkavégzés nem zajlik, a műszaki ellenőr – várhatóan 1-2 napon belül – a vizsgálat eredménye alapján dönt majd a munkálatok folytatásának módjáról. A jelenlegi helyzet semmilyen formában nem veszélyezteti a környéken lakók és a park látogatóinak egészségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik