Belföld

Tényleg azbesztet találtak a Ligetben

A Liget Zrt. váratlanul azbesztbe akadt az egyik épület bontásakor, de mindent a szabályoknak megfelelően tett és tesz, közölte az Index kérdésére Sághi Attila műszaki igazgató a korábban megjelent hírre reagálva.

A Népszabadság arról írt, hogy a jogszabályban rögzített biztonsági intézkedések betartása nélkül bonthatták le az egykori Hungexpo-telken található A-épületet, amely a ligetvédők tapasztalatai szerint jelentős mennyiségű azbesztet tartalmazott. Sághi az Indexnek azt mondta: tudtak róla, hogy az épületben azbeszt van, ez az épület bontási tervében benne is volt, ennek megfelelően, a jogszabályok betartásával indult el a bontás, azonban a műszaki ellenőr két olyan helyen is azbesztgyanús anyagot talált, ahol a dokumentumok alapján nem kellett volna lennie.

Tájékoztatása szerint az érintett területet elkerítették, a helyzet tisztázásáig nem folytatják a munkát. Sághi Attila elmondta: az általa látott fényképek alapján az egyik részen tényleg azbeszt lehet, ha ez bebizonyosodik, akkor védőfelszerelésben, a vonatkozó szabályok szerint megy tovább a bontás.

Képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik