Közélet

“Ésszerűtlen, felelőtlen és követhetetlen az, ami a BKV-nál folyik”

Korábban arról volt szó, hogy megdöbbentette a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezetet a hír, hogy súlyos létszámhiány van a cégnél, járművezetőket, karbantartókat, fizikai munkásokat is keresnek felvételre. Pedig az EKSZ folyamatos tiltakozása ellenére százával rúgták ki az embereket az elmúlt néhány évben, legutóbb éppen az év elején vált meg száznál több dolgozójától a cég – idézi a Nol.hu Nemes Gábor, a szakszervezet elnökének közleményét.

Az EKSZ elnöke szerint hónapok óta zajlik a cirkusz a metrófelújítás idejére szóló buszos pótlásról, amelyért a BKV a meglévő járművezetők szaktudására, a helyismeretre, a nagy tapasztalatra hivatkozva jó eséllyel pályázhatna, amennyiben megfelel a kiírási feltételeknek. Ezek között éppen a megfelelő létszám az egyik.

Ésszerűtlen, felelőtlen és követhetetlen az, ami a BKV-nál folyik – szögezte le Nemes Gábor. Akármi is a cél a szándékos, mesterségesen kialakított létszámhiánnyal, életveszélyes játszmát űz a cégvezetés, vagy azok a politikusok, akik a háttérben mozgatják a szálakat – tette hozzá. Amennyiben valós a drámai létszámhiány – amiben egyébként az EKSZ elnöke kételkedik -, gyorsan és folyamatosan fog emelkedni a túlóra, fáradtabbak lesznek a járművezetők, s ez az utasok biztonságát is veszélyezteti.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik