Közélet

Nagyon bénán mosta volna tisztára a pénzt a prostikat futtató bűnöző

Ehhez beszervezett egy balekot is, aki előzetesbe került, miután lebuktak.

Előzetesbe került az a csongrádi férfi, aki 2014 márciusától egy Franciaországban működő, prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet egyik magyar tagjával állt kapcsolatban, aki a bűnszervezet tevékenységéből származó 40 millió forintját akarta legálissá tenni. Ennek érdekében a 40 millió forintot készpénzben tavaly márciusban átadta a gyanúsítottnak, aki azt befizette a férfi által megadott bankszámlára, majd ugyanezen a napon adásvételi szerződést kötöttek Szegeden a férfi tulajdonában álló ingatlanra – áll a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

A gyanúsított a szerződésben 40 millió forint foglaló megfizetését vállalta, persze az adásvételre kikötött határidőn belül azonban a vételár teljes összegét nem fizette meg, így az ingatlanra kikötött foglalót elveszítette és a 40 millió forint a vele megállapodó férfié lett.

A gyanú szerint az adásvételi szerződés megkötésére eleve azzal a céllal került sor, hogy a bűnszervezet működéséből származó 40 millió forint eredetét elfedjék, a gyanúsítottnak esze ágában sem volt megvenni az ingatlant.

A pénzmosás bűntette miatt folyamatban levő eljárásban a gyanúsított előzetes letartóztatását a Csongrád Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye miatt kezdeményezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik