Közélet

Soros György feltörte Tiffán képviselő úr Facebookját

Na jó, nem biztos, hogy ő volt, mindenesetre nagyon szórakoztató ámokfutás zajlott a fideszes politikus oldalán az Eb kapcsán.

Elkezdődött a labdarúgó-Európa-bajnokság, ez nyilván a politikusokat sem hagyja hidegen. Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz baranyai elnöke egyébként is a szókimondóbbak közül való, a decemberi női princípiumvitához például egy „Liberális hülyegyerekek!” megszólítással ellátott bejegyzéssel járult hozzá, amelynek konklúziója, hogy

Lehet a szarból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni.

De politikai viták során is igen cizelláltan nyilvánul meg a képviselő úr, akinek fő ellensége Berkecz Balázs, az Együtt helyi politikusa. Vele például így beszélget: „Arra kérem a magyar rendőröket, hogy távolítsák el onnan ezt a személyiségzavaros, kommunista szemetet, aki ott kavar folyamatosan!”, illetve „Te rohadt hazaáruló szemét! Húzz a retkes francba a gyurcsányoddal együtt, te nyomorult hazaáruló!”

Péntek este a foci-Eb nyitó mérkőzésével kapcsolatban jelent meg karakán vélemény Tiffán Zsolt oldalán. Először csak óvatos puhatolózással kezdett:

Franciaország-Románia

Ugye,nem baj,hogy egyiknek sem drukkolok…? Sok jót ennek a két népségnek nem köszönhetünk! Hajrá Magyarok!

De csak nem hagyta nyugodni a kérdés azután sem, hogy ezt kiírta magából, mert újabb poszt érkezett a témában:

Tisztelettel kérdem:
Milyen alapon közvetíti a magyar köztévé a francia-román meccset? Tán jólesik a tisztelt szerkesztő uraknak, vagy hölgyeknek valamelyik himnusz? Euópa kurvái,vagy Európa zsúrpubibai kellenek ide? Az embernek elmegy a kedve az egésztől….

Ezek után önök biztosan azt gondolják, hogy Tiffán Zsolt egy határozott, karakán, szókimondó politikus, akinek ami a szívén, az a száján, bárki bármit is gondoljon róla. De lehet, hogy ott motoszkál önökben az is, hogy nem szép dolog lépten-nyomon lekurvázni a románokat meg a franciákat, egy futballmeccs pedig pláne nem a nemzeti ellentétekről szól. Természetesen valójában Tiffán Zsolt sem így gondolja, mert szombaton reggel már ez állt a Facebookján:

Kedves Barátaim!

Tegnap este valaki jogtalanul feltörte facebook-oldalamat,és olyan tartalmú üzeneteket helyezett el rajta, mellyel nem tudok azonosulni. Nem ez az első eset…! A nyitómeccset én is néztem, és szerintem nagyon jó volt! A két posztot ma reggel azonnal töröltem! Ez a facebook átka…

Figyelemreméltó, hogy a gonosz hackerek még arra is odafigyeltek, hogy a meghamisított bejegyzésekben ugyanúgy ne legyen szóköz a vessző után, ahogy Tiffán bejegyzéseinek nagy részében.

Hogy mennyire súlyos problémáról van egyébként szó, azt az is jelzi, hogy tavaly a szegedi egyetem kancellárja le is mondott amiatt, mert hasonló ármánykodás eredményeként az ő Facebook-oldalának látogatóit minőségi csöcsös-migránsos, a Móricka újság legszebb napjait idéző humorkontent fogadta. Természetesen az ő oldalát is feltörték, még nyomozás is volt, de felfüggesztették, mert sajnos nem volt megállapítható az elkövető kiléte.

Az ügy súlyosságára való tekintettel elkerülhetetlen lesz Mark Zuckerberg határozott fellépése, de addig is ajánljuk például ezt a cikkünket a biztonságos jelszóválasztás mikéntjéről, nehogy más is úgy ébredjen másnap reggel, hogy múlt éjszaka románokat gyaláztak a Facebookján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik