Közélet

Bíróságra mennek Spéderék a jegybanki határozat miatt

24.hu
24.hu

2016. 06. 10. 13:48

A rágalmazó cikkekre nem válaszolnak – közölte az FHB.

Nem ért egyet a Spéder Zoltán vezetése alatt álló FHB Jelzálogbank azzal a több mint 100 millió forintos bírságot megállapító határozattal, amelyet a Magyar Nemzeti Bank szabott ki vele szemben. Ezért élni kívánnak a bírósági felülvizsgálat lehetőségével – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Leszögezték, hogy a bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik. Emellett jelezték: nem válaszolnak a találgatásokat, rágalmakat, pletykákat tartalmazó cikkekre és megjegyzésekre.

A jegybank kedden jelentette be, hogy 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt, és személyi felelősségre vonási eljárást is indított, mert az MNB szerint a hitelintézet a 2012. december 20-án kibocsátott eurókötvényeinek jegyzésével kapcsolatban félrevezető információt tett közzé.

Ugyancsak az elmúlt napokban személyeskedéstől sem mentes lejárató anyagok jelentek meg az eddig Fidesz-közelinek tartott Spéder Zoltánról a kormánypárti médiában, köztük az Andy Vajna tulajdonában álló TV2-n. Csütörtökön az is kiderült, hogy házkutatást tartottak az FHB-nál, és nyomozók jártak a bankkal szoros kapcsolatban álló Magyar Postánál is. A szintén Spéder Zoltán tulajdonában álló CEMP Zrt-nél – amely egyebek mellett az Index.hu-t és az Inforádiót működteti – több hete teljes körű vizsgálatot folytat a NAV.

Az FHB közölte: a bankcsoport vezetése mindenben együttműködik a rendőrség munkatársaival.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Röszke, 2015. szeptember 15.
A határzárként használt vasúti vagon a magyar-szerb határon, Röszke térségében 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.