Közélet

A dunaújvárosi MSZP-elnök berágott Tóbiás Józsefre

Szerinte álságos, hogy a pártelnök lemondásra szólította fel, de enélkül is „tudja a dolgát”.

Az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetője, Pintér Attila álságosnak nevezte Tóbiás József hozzáállását, miután a pártelnök lemondásra szólította fel az időközi önkormányzati képviselőválasztáson elszenvedett vereség miatt.

Pintér azért is furcsállja Tóbiás magatartását, mert a pártelnök három hete, egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek nevezte, hogy nem működnek együtt a DK-val és önálló jelöltet indítanak. A felmérés szerint az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.

Tóbiás azt mondta: szervezetileg hibáztak, amikor hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és ők a választók szempontjából rossz döntést hoztak. Hozzátette: a felelősséget viselniük kell, ezért vasárnap este lemondásra kérte a helyi szervezet elnökét.

Pintér leszögezte: ő a felszólítás nélkül is tudta volna a dolgát, és megtette volna ezt a lépést, noha a helyi tagság három hete választotta újra elnöknek. Szerdára taggyűlést hívott össze, ahol bizalmi szavazásra kerül sor.

Megjegyezte ugyanakkor azt is: az utóbbi időben sok tagot és szimpatizánst veszít az MSZP, mert így áll ezekhez az ügyekhez. A sajtóban üzengetés helyett saját körben kellett volna megbeszélni a dolgokat – jelentette ki. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik