Közélet

Lukra futott a TV2 riportere Juhász Péter üldözésével

A politikust bíráló volt Millást szerették volna megszólaltatni, de Torsa Mátyás inkább nyilvánosságra hozta a megkeresést.

Napok óta támadja Juhász Pétert, az Együtt társelnökét a Fidesz és a TV2. Az ellenzéki politikus vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán Viktor ellen, mert felmerült, hogy a miniszterelnök valójában egy hatvanpusztai kastélybirtokon él, amelyet Mészáros Lőrinc bérel, és a környező földeket is a felcsúti polgármester nevére vették meg. Erre válaszul a kormánypárt és az Andy Vajna tulajdonába került tévé azt kezdte firtatni, honnan telik Juhásznak arra, hogy 130 négyzetméteres lakást béreljen a II. kerületben.

Google Maps / 444
Itt lakik Juhász Péter. Google Maps / 444

Nem hiszi, hogy jobb pandúr lesz

Juhász egyébként néhány éve a médiatörvény elleni tiltakozás köré szerveződött Millában tűnt fel, ami Bajnai Gordon felbukkanásáig civil szervezet volt. Torsa Mátyás, Juhász egyik szervezőtársa azokból az időkből, egy Facebook-bejegyzést írt arról, hogy az azóta politikussá vált Juhász már akkor is adományokat kért, amiből „szép nagy (bér)autóval járt”, és „épp azt a lóvét élte fel, amit a millára adtak”. Azt írta, úgy véli, „juhászelvtárs amúgy jó kérdéseket feszeget, s tényleg botrány, amit talál, csak nehezen hiszem – kicsit sem -, hogy jobb, avagy tisztességesebb pandúr lesz”.

Torsa bejegyzésére Juhász úgy reagált, hogy „a Millába csak vittem a pénzt”, és azt is írta, hogy „soha nem kezeltem viszont a Milla pénzét, erre mindig megvolt a testület, illetve a nonprofit kft vezetése, aminek soha nem voltam tagja”.

Nem firtatja Juhász pénzügyeit, véleménye van róla

Ugyanakkor a Juhászt napok óta kergető TV2 riportere rögtön sietett lecsapni a témára, és interjút akart kérni Torsától. A Facebookon írt neki üzenetet, mondván, „Ön is firtatja Juhász Péter pénzügyeit”. Torsa erre úgy reagált: áll a riporter rendelkezésére, amint megnézhette a TV2 tényfeltáró riportját Rogán Antal ingatlanügyeiről és „az ezzel kapcsolatban hogy-hogynem megsemmisült bizonyítékokról, Andy Vajna kaszinóiról, tévéjéről”, valamint „a miniszterelnök birtokain nyíló nárciszokról”.

Torsa közölte a riporterrel: ő nem firtatja Juhász pénzügyeit, hanem véleménye van róla. Kitért arra is, hogy a Milla gazdálkodásával kapcsolatban kérdőre vonta Juhászt, mert amit tett, felelőtlennek tartja, de törvénytelennek nem.

Az egykori millás a riporterrel folytatott beszélgetést nyilvánosságra hozta Facebook-oldalán, mire a TV2 munkatársa azt kérte, vegye le a bejegyzést, mert abban telefonszáma, és párjával közös – egyébként a Facebookon nyilvános – profilképe szerepel. Torsa viszont azzal érvelt, hogy a levelezés nyilvánosságra hozatalával tudta megelőzni, hogy kiforgassák a szavait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik