Közélet

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Fidesz Juhász Péter ellen

Nem tetszik nekik, hogy az ellenzéki politikus az Orbán-család állítólagos hatvanpusztai kastélyát firtatta.

Hétfőn délután jelentette be Juhász Péter, az Együtt politikusa, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez, miután szerinte joggal feltételezhető, hogy sokkal nagyobb Orbán Viktor vagyona, mint amennyit bevall. Mint közölte, az eljárás keretében „meg kell ismernünk Lévai Anikó vagyonát is”.

Juhász felidézte: fény derült arra, hogy az Orbán-családnak egy 13 hektáros terület van a birtokában, amin öt kastély jellegű épület is áll, és Ferenczi Krisztina, a tavaly elhunyt újságíró oknyomozásából az is kiderült: a miniszterelnök apja szerezte meg az ingatlant. „Orbán végtelenül gazdagon él, pedig soha életében nem dolgozott a politikán kívül, és felesége háztartásbeli” – fejtette ki Juhász, aki szerint az eljárás célja, hogy kiderüljön: Orbánnak és feleségének milyen kötődése van ehhez a birtokhoz, ahol úgy tűnik, hogy a miniszterelnök él.

A Fidesz szinte azonnal reagált a közleményre, azt állítva, hogy Juhásznak a saját vagyonával kell elszámolnia, mert „valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban”. Ezzel kapcsolatban azonban semmilyen konkrétumot nem fogalmazott meg a kormánypárti képviselőcsoport. Közölték ugyanakkor, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Juhász Péterrel szemben a V. kerületi önkormányzatnál, ahol képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik