Közélet

Így szólt vissza Juhász Péter a háza előtt paparazzizó TV2-s stábnak

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Andy Vajna-féle TV2 élénk érdeklődést mutat Juhász Péter lakhatási körülményei iránt. A Kökény-Szalay Vivien hírigazgató vezetése alatt álló Tényekben alapos riportban járták körbe, hogyan lakhat az Együtt politikusa három gyermekével és barátnőjével egy 130 négyzetméteres albérletben. Juhász Péter csütörtökön, egy Facebook-videóban mondta el, hogyan leste meg családját lakhelyüknél a TV2 stábja.

Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról

–  írta ki Facebook-oldalára a politikus. Csütörtöki videójában azt mondta: azért is érdekes, hogy megtalálták őt családjával, mert bár 2 hónapja él a lakásban, még nem jelentkezett át, így könnyen meglehet, hogy a televíziósok követték őt.

Nem élő, de megvan

A TV2 munkatársai interjút készítettek Juhász Péterrel, aki az utóbbi hetekben gyakran feszegette Orbán Viktor gyarapodásának körülményeit. A beszélgetésről élő bejelentkezést akart közzétenni, de a technika ördöge közbeavatkozott, így az interjúról készült felvétel csak péntek reggel jelent meg a közösségi oldalon. Íme:

Oktató videó!A TV2 híradójának felvétele vágatlanul. Eredetileg, mint láthatod, élő adás lett volna, de a technika ezt megakadályozta, és nem került fel akkor. A FB valahogy mégis kitette ma reggelre (amit magam sem értek, hogyan). És ha már itt van, nézd meg, hogy milyen válaszokat adtam a TV2 riporterének, amiből lett a tegnapi híradó.Oszd meg, hogy mindenki lássa miből vágtak ki mit.(Az alábbit még tegnap írtam hozzá, amikor úgy volt, hogy élő adásként fut – ezt már olvastad végül más posztnál.)—Felhívtam a figyelmet arra, hogy Orbán egy 13 hektáros területen él 5 kastélyban. Tegnap még az is kiderült, hogy a birtokot övező földeket is mind megvették Mészáros Lőrinc nevére, aki Orbán strómanja. Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem ellene.Erre mi a TV2 reakciója? Nem, nem azt kezdik el kutatni, hogy Orbánnak honnan van ennyi pénze, hanem azt, hogy nekem miért nincs.Mondjuk jogos, engem is idegesít. Ha téged is zavar, hogy nincs pénzem, ide utalhatsz. Juhász PéterOTP 11773133-00411716Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról – jelntsen ez bármit is. Tehát az van hogy az állami pénzből megvásárolt, majd állami reklám milliárdokból fenntartott TV2 nem Orbán vagyonosdását nyomozza, hanem engem próbál lejáratni. Kíváncsian várom, mi kerül a híradóba abból, amit elmondtam.Viszont be kell valljam, igazuk van. A helyzet az, hogy ma, március 17-én még mindig nem tudtam kifizetni az albérletünk esedékes díját. Épp tegnap este írtam a főbérlőnknek, hogy a türelmét kérem. Nagyon rendes és türelmes velem. Azt már el sem merem mondani, hogy a telefonszámlámmal is így állok, lehet, hogy már ma egyirányúsítják.Szóval az van, hogy lebuktam. Nincs pénzem. Nem szégyellem. Vagyunk így egy páran ebben az országban. És ezt most bemutatja a TV2 is. A nézők segítségét fogom kérni, mert szerintem is méltatlan, hogy a korrupció felszámolásában legaktívabb párt egyik vezetője nem él meg a fizetéséből.Remélem segítenek majd.Ha neked is van lehetőséged, hogy segíts, azt is elfogadom. Az is öröm számomra, ha megosztod ezt, hátha más tud, és akar segíteni.Köszönöm.Ide utalhatsz, ha támogatnál:Juhász PéterOTP 11773133-00411716—Orbán 5 kastélyban él:https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/pb.478686885537133.-2207520000.1458156687./1029665767105906/?type=3&theaterÉs a körülette fekvő területeket is felvásárolta már a strómanja:http://atlatszo.hu/2016/03/16/meszarosek-terjeszkednek-a-hatvanpusztai-orban-birtok-korul-plusz-felezer-hektar-a-felcsuti-gombocnek/Ha te is szeretné ilyen jól élni, politizálj becsületesen! Csatlakozz hozzánk!http://egyuttpart.hu/csatlakozz/#nincshatalmukfelettem#nincshatalmukfeletted#Együtt #átlátszó#KorrupcióKormánya#fideszmaffia#korrupció

Posted by Juhász Péter on Thursday, March 17, 2016

Ahogyan látható, a Hír TV Célpont című műsorából a Napi Gazdasághoz (Magyar Idők) a TV2-höz igazolt Kunfalvi Nóra riporter szerint teljesen rendben van, hogy felvették Juhász barátnőjét, mivel a politikus társa korábban – egyetlen alkalommal – a nyilvánosság elé állt egy sajtótájékoztatón, ahol gyermeke kapcsán a kórházi étkeztetésről beszélt. Juhász Péter szerint Kunfalvi Nórának a közszereplőség mibenlétéről Habony Árpádot kellene kérdeznie (Habony Árpád és a letelepedési kötvénybiznisz főszereplőinek összefonódásairól itt írtunk). Kunfalvi szerint reggel „a városban járva” látták, milyen impozáns környéken lakik Juhász, mire az interjúalany emlékezteti a riportert: valóban impozáns a környék, az utcában lakik Andy Vajna is egy 2000 négyzetméteres villában. Igaz, Juhász az e havi albérletét még nem tudta rendezni. Ekkor bukkan fel az a papír, amin jól láthatóan feltüntették Juhász számlaszámán, hogy aki tud, segítse őt a korrupció feltárására irányuló munkájának feltárását. Kunfalvi Nóra megkérdezi, hogy interjúalanya nem tartja-e álszent dolognak, hogy nettó 300-350 ezer forintos fizetésével a nézők segítségét kéri. Kérdésre kérdéssel felel Juhász, aki a TV2 munkatársától arról érdeklődik, hogy:

Nem érzi ön álszent dolognak, hogy ön egy híradónak dolgozik és amikor felvetem, hogy a miniszterelnök irreális módon vagyonosodott, 13 hektár területen él öt kastélyban, aminek felvásárolták az összes környező földet a környékén, akkor ön arról kérdez engem, hogy miből nincs pénzem, ahelyett, hogy a miniszterelnök vagyonosodásának mennének utána?

Juhász Péter megemlíti, hogy a TV2-t közpénzből, „a mi pénzünkből” vásárolta meg Andy Vajna kormánybiztos, akit a politikus strómannak titulál.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik