Közélet

81-97 milliárd forint ömölhetett a Habony–Rogán érdekkörhöz a letelepedési kötvényekből

andy vajna és habony árpád (Array)
andy vajna és habony árpád (Array)

A Heti Válasz oknyomozó cikke alapján számoltunk be róla, hogyan bukkan fel a miniszterelnöki főtanácsadó a leginkább prosperáló letelepedési kötvények kiadásával megbízott cégek mögött. A lap derítette ki azt is, hogy a kötvényprogram tervezetét benyújtó Rogán Antal is ott van az érdekkörben, sőt, az orosz, illetve exszovjet országokból kötvénnyel nálunk letelepedni kívánó személyek ügyeit intéző VolDan környékén ismert hölgyek neve is felbukkant.

A VolDan Investments egy liechtensteini strómannal, Josef Hermannal takartatja el, kikhez is kerül a busás nyereség. Őt Shabtai Michaeli és a Princess pékségláncról ismert Michael Gagel használhatja fedőemberként. A hetilap tudta meg, hogy Michaeli és Gagel legközvetlenebb családtagjai kapcsolatban állnak Rogán Cecíliával, Vajna Tímeával, Kökény-Szalay Viviennel, a TV2 új hírigazgatójával, az Orbán Viktor internetes megjelenéseit koordináló Kaminsky Fannyval (aki Habony Árpád volt felesége), illetve Nagy Boglárka festőművésszel, Habony Árpád jelenlegi barátnőjével.

A Magyar Nemzet pénteki számában arról ír, hogy idén februárig 3538 kötvény kelt el, számításaik szerint 81-97 milliárd forintot kerestek a közvetítőcégek az ügyleteken.

Ebből 31 milliárd forint közpénz, mivel a kötvények lejártakor az adófizetők állják azok kamatait.

Helyreigazítás

2016.03.18. napján a 24.hu online weboldal „Közélet” című rovatában „81-97 milliárd forint ömölhetett a Habony- Rogán érdekkörhöz a letelepedési kötvényekből” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, illetve híreszteltük, hogy Michael Gagel illetve Shabtai Michaeli strómanja, Josef Hermann a VolDan Investments-ben. Ezzel szemben a valóság az, hogy Josef Hermann nem strómanja Michael Gagelnek illetve Shabtai Michaelinek a VolGan Investmnets-ben.”

Helyreigazítás

Valótlanul állítottuk, hogy Rogán érdekköréhez 81-97 milliárd forint ömölhetett a letelepedési kötvényekből. Valótlanul híreszteltük, hogy Rogán Antal is ott van az érdekkörben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik