Közélet

Szulejmánt néznek és boboznak a diákok suli helyett

Becsöngettek reggel az ország iskoláiban, de sok helyen üres termek falai közt visszhangzott a csengőszó. Az otthon maradt diákok kreatívan töltik az idejüket a Facebook szerint.

Valaki tudsegitteni hogy mitkell be irni az ellenörzöbe igazolásnak??

Erősen kezdődik a Nem leszek suliban Facebookon meghirdetett eseménye. Megpróbáltunk itt utánanézni, mit csinálnak azok a diákok, akik az otthonmaradást választották a másodfokú egyenletek és elektromosan töltött részecskék tudományai helyett. Lássuk a térképen, melyek a résztvevő iskolák:

A nyilatkozatok is azt mutatják, sok suliban maradtak üresek a padok:

  • “Az én osztályomból a 30-ból állítólag kb 15 ember van bent suliba! ‪#‎Nemleszeksuliban‬”
  • “Monor,JAG,9.A osztálya a mai napon jól teljesített! 32 gyermekbol egy fő ment ma iskolába. :)”
  • “Pécs, ANK 12/a, 23-ból senki sem ment be”
  • “Pécs, Leőwey Klára Gimnázium 12/b, ketten vannak bent a 34-ből.”
  • “mi a 26bol 4en vagyunk… :)”
  • “Az én osztályomban 31 gyerekből csak 11-en vannak bent! :D (félreértés ne essék, én sem vagyok ma iskolában)”
  • “Kosztolanyi gimi 30 osztalyletszam 7 ember.9a”

Az egyik úriember a miskolctapolcai – kissé a budapesti CAF-villamosokra hasonlító – bobba ültette boldog gyermekét, volt aki növénytanórára vitte a nebulót, míg az idősebbek Szulejmánt néztek vagy játszadoztak, esetleg tanultak (!) szabadidejükben. Nézze meg galériánkat:

Galéria
Forrás: Facebook/ Nem leszek suliban

A Milestone is lecsapott az iskolakerülőkre

Ha nem mész suliba 29-én, gyere a Milestone-ba! felhívással tárta ki kapuit a Milestone Intézet diákok és tanárok számára.
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Becsöngetés helyett az intézet alapító-igazgatójának köszöntőjét lehetett meghallgatni. „Higgyétek el, köztetek ülnek a jövő Nemes Jeles Lászlói és Steve Jobsai” – utalt az Oscar-díjas magyar filmre (is) Léderer Dániel. A köszöntőbeszéd után elkezdődtek a programok, közel százan vesznek részt rajtuk.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Az intézet diákklubjai hozzák a programokat, lesz filmklub, vita az oktatás központosításáról és a kockás divat rövid történetéről szóló előadás is. A Milestone egyben így fejezi ki szolidaritását a tanárokkal és a pedagógusokkal, akik munkájukkal nagyban hozzájárulnak az intézet sikereihez.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

A Bar-ANGOL is csatlakozik a “Nem megyek suliba” mozgalomhoz és várja ingyenes programjaira elsősorban azokat a középiskolás diákokat, akik nyelvvizsgára, vagy érettségire készülnek.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Ha 1.-8. osztályos gyermeked 2016. február 29-én nem megy iskolába, szeretettel várjuk az 1001fonal rendkívüli kézimunkaóráin, hirdeti a kézműves bolt (ld. a fenti képen).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik