Közélet

Tüntetnek a tanárok, a Parlament elé vonulnak

Elefántlábú 2 (kossuth tér)
Elefántlábú 2 (kossuth tér)
Már biztos, hogy tüntetni fognak.

Országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága február 13-ára a fővárosba, a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve – jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

Az érdekvédő a pedagógusok sztrájkbizottsága nevében ismertette 25 pontos követésüket, amelyben a többi között elvárják a tananyag radikális csökkentését, a kötelező tanulói óraszámok mérséklését. Galló Istvánné közölte: követeléseik között szerepel az általános iskolában a délután négy óráig tartó kötelező benntartózkodás megszüntetése, és eltörölnék a kötött munkaidőt is.

A köznevelési törvényben ismét megjelenítenék az Országos Köznevelési Tanácsot és a Közoktatás-politikai Tanácsot, visszaállítanák az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogát, valamint jogszabályban rendeznék a szakképzési centrumok helyzetét.

Az Index ehhez annyit tesz hozzá, hogy a tüntetés 13-án 11 órakor kezdődik, a Kossuth téren. A cél, hogy kikényszerítsék a köznevelési törvény rendszerszintű változtatását.

Korábban megírtuk, hogy üzentek Orbánnak a tanárok, azt mondják, vészhelyzet van és elérkezett az utolsó óra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik