Közélet

Tarol az árveréseken L. Simon felesége: most 225 millióért vett állami földet

A Nemzeti Földalapkezelő (NFA) honlapján megjelent hirdetmény szerint 2015. december 8-án nyilvános árverésen, 225,2 millió forintért vásárolt meg egy több, mint 197 hektáros területet Vass Eszter, a barackmagbotrányba keveredett L. Simon László államtitkár felesége.

vass eszter földje

A tranzakció nem meglepő: L. Simon már akkor közölte, hogy újabb földeket vásárolnak, mikor december elején kiderült, hogy Vass Eszter fitneszedző decemberben 21,5 millió forintért vásárolt meg egy 34,4 hektáros birtokot a festői Nadapon. Akkor a Blikk arról írt, hogy ez igen jutányos ár, hektáronként 617 ezer forintért, hiszen a szomszédos Velencén csaknem 3 millió forintba került ugyanekkora terület.

Nem közszereplő, nem tartozik senkire

A Miniszterelnökség sajtóosztálya akkor úgy reagált: L. Simon felesége nem közszereplő, ezért üzleti ügyeiről nem kell beszámolnia a nyilvánosságnak. A tárca értékelése szerint semmi sem zárja ki, hogy egy politikus házastársa részt vegyen a földárveréseken, főleg ha az adott térségben él, gazdálkodik.

Agárdon működik az L. Simon Borászat és panzió, igaz tavaly nyáron L. Simon László az RTL Klub kamerája előtt egyszerűen letagadta, hogy köze lenne az L. Simon Borászathoz. Pechére kiderült, hogy ő a többségi tulajdonos.

Októberben robbant a bomba: L. Simon László családi cégei 80 hektáros földterületük után 80 millió forint állami támogatást kaptak, míg egy átlagos gazdaság hektáronként 100-200 ezer forint támogatásra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik