Közélet

Találja ki, mit adományozott Orbán Viktor a rászoruló gyerekeknek!

Focicsukát.

A 20 éves kaposvári Mézga Pek-Snack Fociovi és Focisuli Club jótékonysági napot rendezett rászoruló gyerekek megsegítésére – számolt be az eseményről a Sonline.hu.

„Nem egy olyan gyermekkel találkoztam a megyét járva, akinek nemhogy meleg ebéd, de még hideg élelem sem nagyon jutott. Olyan gyermekkel is találkoztam, aki az iskolában ebédkor (bár láthatóan már nem nagyon fért belé több) valósággal tömte magába az ételt. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ezt miért csinálja, azt felelte: azért, mert este otthon nincs mit enni… Az ilyen gyermekeknek szerettünk volna egy kis mosolyt csalni az arcukra. S ha csak annyit sikerült elérnünk, hogy ez a napjuk jobb volt a többinél, már nem fáradoztunk hiába – mondta Horváth „Mézga” János, a klub alapítója, elnöke-edzője.

Nincs gyermekéhezés!

 

A kormány már felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést, éppen ezért sincs szükség a Nemzeti Minimum programra sem, és akik mást állítanak, azok 2008-as adatokból dolgoznak – mondta még novemberben Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója.

 

A miniszterelnöki főtanácsadót nyilatkozata után sorra cáfolták politikusok, szakemberek.

A rendezvényen ott volt Csiki Károly, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori főtitkára is, aki 10–10 Adidas-labdával érkezett, és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is, aki Orbán Viktor miniszterelnök ajándékát – labdákat, és focicsukákat – adta át.

A gyerekek az ebéd és a szaloncukor mellett játékokat választhattak a karácsonyfa alól, valamint cipőkből és ruhaneműkből válogathattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik