Közélet
andy-vajna(430x286).jpg (Array)

Az adatvédelmi biztos szerint jó lenne megtudnunk, hogy a mi pénzükből vett-e a TV2-t Vajna

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 24. 15:45

Bár jogszerűen titkolhatja az állami tulajdonú Eximbank, hogy valóban a pénzintézet állítólag 20 milliárd forintjából vette-e meg Andy Vajna filmipari kormánybiztos a TV2-t, de az adatvédelmi hatóság elnöke szerint a korrupció elleni harc jegyében mégis jobb lenne, ha válaszolna – írja az Origo, amely azt a levelet is megjelentette, amelyben erről értekezik Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a feljelentéseiről elhíresült Tényi István felvetése kapcsán. Tényi bejelentést tett a Legfőbb Ügyészségen, innen került át ügye a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. A hivatal feje, Péterfalvi Attila szerint a banktitokra hivatkozni törvényszerű, ugyanakkor

a közpénzekkel való gazdálkodás ellenőrzése, a korrupció elleni harc, és a demokratikus közvélemény formálása olyan kiemelt célok, amelyek érvényesülése szempontjából az információszabadság kiemelt szerepet tölt be.

Az ügy előzménye, hogy az Eximbank, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló Szijjártó Péter banktitokra hivatkozva sem a sajtónak, sem az Együttnek nem nyilatkozott arról, hogy a pénzintézet adott-e kölcsönt Andy Vajna filmügyi kormánybiztosnak a 20 milliárd forint értékűre becsült TV2 megvásárlásához.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.