Közélet

Nagyobbat sorosozott a DK, mint Orbán

Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
A DK szerint Orbán Viktor tanulmányait is az ostorozott Soros György fizette anno, a Liberálisok hivatalos úton érdeklődnek a kormányfő sorosozása miatt.

Paranoidnak és enyhén antiszemitának állította be a Demokratikus Koalíció Orbán Viktor péntek reggeli, a Kossuth Rádióban előadott mondókáját. Gréczy Zsolt szóvivő azt írja a közleményben, “nehéz eldönteni, hogy sírni vagy nevetni kell-e” az elmondottakon, miközben a támadott Soros Györgyöt Orbán egykori mecénásának nevezi, mivel ő finanszírozta oxfordi tanulmányait, és a Fidesz továbbképzésére. Így folytatja:

A paranoid jeleket mutató kormányfő azt sugallta, hogy Soros illegális nemzetközi embercsempész-hálózat mögött álló aktivistahálózatot támogat.

Azt nem tudni szerinte, mivel bizonyítaná ezt Orbán mindezt. Soros a DK szerint nem azzal vétett, hogy támogatja a menekülteket, hanem hogy a Fidesszel “kígyót melengetett a keblén”.

A Liberálisok is ráharaptak a sorosozásra: írásbeli kérdést tesznek fel a Miniszterelnökségnek, hogy megtudják, “van-e bármiféle titkosszolgálati jelentés, információ Soros György szerepéről a menekültkérdésben, ill. milyen hivatalos tájékoztatóra, jelentésre alapozzák a kormány tagjai Soros Györgyöt a menekültkérdéssel összefüggésbe hozó kijelentéseiket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik