Közélet

18 hektár Alcsútdoboz határában. Mészárosék bérlik, ennyike

Egy aprócska, tényleg csak pár hektáros földecske esett most le a Mészáros-családnak Alcsútdobozon. Örvendhetnek a rögök, értő ember bérli majd őket. Amíg meg nem veszi.

Alapból jó lehet Mészáros Lőrincnek lenni, az ember sok pénzhez jut hozzá becsületes munkával. Mészáros és családja sok földhöz is jutott a nagy kormányzati földosztogatások során, most az RTL Klub Híradója kiszúrta a felcsúti polgármesteri hivatalban, hogy beesett a tarsolyba még egy parcella. Egy 18 hektáros alcsútdobozi földdarab bérleti joga lett az övék.

Fejér megyében már korábban is megszerezték mintegy 1300 hektár föld bérleti jogát. A mostani friss pályázat nyertese amúgy Mészáros Beatrix, a felcsúti polgármester lánya, aki a Nemzeti Földalap szerint egyedüli pályázó volt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még augusztusban jelentette be, hogy a kormány elad egy csomó állami kézben lévő földet, 640 olyan hektárt is, amit Mészárosék bérelnek. Azt nem közölte Mészáros az RTL-lel, kíván-e élni a vásárlással, csak annyit írt, hogy elővásárlási jog akkor áll fenn, ha a földet 3 éve bérlik, így a lányának nem fog ez járni.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek szerint mindegy is, úgyis ők kapják a földet. A Fideszt is megkérdezte a Híradó, nem furcsa-e, hogy Orbán Viktor barátja sorra nyer meg mindent, de nem válaszoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik