Közélet

Orbán nem hagyta válasz nélkül a belga diákokat

Európa nem fogadhat be mindenkit, ezért a migránsokat vissza kell küldeni az Európán kívüli menekülttáborokba – üzente a kormányfő titkársága.

A miniszterelnök megbízásából a titkárság a belga levelekre küldött válaszban egyrészt köszönetet mondott a beérkező észrevételekért, másrészt felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország álláspontja szerint a rossz európai politika éppen most teszi tönkre azt a fantasztikus kontinenst, amit Európának nevezünk.

Mi, magyarok azért dolgozunk, hogy ez ne következzen be. Ez egy fontos ügy

– áll a küldeményben. A válaszlevél szerint Európa nem fogadhat be mindenkit, ezért a migránsokat vissza kell küldeni az Európán kívüli menekülttáborokba.

Azoknak a kiskorú gyermekeknek, akik üzentek Orbán Viktornak, a kormányfő titkársága azt tanácsolta, ha kérdéseik vannak Európa jelenéről, a migrációs hullám jövőbeni következményeiről, akkor ezekről beszéljenek szüleikkel, családjukkal – derül ki a Magyar Idők cikkéből.

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor folyamatosan kap a magyar menekültpolitikát kifogásoló leveleket belga diákoktól, melyek tartalma szóról szóra azonos. A kormánypárti lap szerint az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet saját céljaira használja fel a belga diákokat, akik az iskolapadban másolják az Amnesty petíciójának rövidített változatát.

Az Amnesty International Magyarország a 24.hu megkeresésére közölte: belga társszervezetük 25 éve tart “Amnesty hetet” az iskolákban, ilyenkor különböző emberi jogi témákban tartanak órákat és workshopokat a gyermekeknek.

A szervezet leszögezte: semmiféle jogi akadálya nincs, hogy önkéntes alapon részt vegyenek az emberi jogi tevékenységben a gyerekek és az iskolák, idén mintegy 500 iskola 80-90 ezer diákja vett részt az Amnesty-hét rendezvényein. A menekültek emberi jogainak védelmében indított petíciójukat nemcsak a belga diákok, hanem mások is aláírhatják interneten is – tájékoztattak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik