Közélet

Belga diákok küldtek petíciót Orbán Viktornak – megszólalt az Amnesty

A kormánypárti Magyar Idők szerint az Amnesty International kampánycélra használ gyerekeket.

A Magyar Idők csütörtökön arról számolt be, hogy Orbán Viktor folyamatosan kap a magyar menekültpolitikát kifogásoló leveleket belga diákokról, melyek tartalma szóról szóra azonos. A kormánypárti lap szerint az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet saját céljaira használja fel a belga diákokat, akik az iskolapadban másolják az Amnesty petíciójának rövidített változatát.

Önkéntes alapon vesznek részt

Az Amnesty International Magyarország a 24.hu megkeresésére közölte: belga társszervezetük 25 éve tart “Amnesty hetet” az iskolákban, ilyenkor különböző emberi jogi témákban tartanak órákat és workshopokat a gyermekeknek. A hét utolsó napján leveleket is szoktak írni különböző emberi jogsértések ügyében. Az Amnesty-hét során aktuális emberi jogi kampányok, petíciók kerülnek feldolgozásra, sokszor a gyermekek az utcai kampányokban is részt vesznek, aláírásokat gyűjtenek. A szervezet leszögezte: semmiféle jogi akadálya nincs, hogy önkéntes alapon részt vegyenek az emberi jogi tevékenységben a gyerekek és az iskolák, idén mintegy 500 iskola 80-90 ezer diákja vett részt az Amnesty-hét rendezvényein. A menekültek emberi jogainak védelmében indított petíciójukat nemcsak a belga diákok, hanem mások is aláírhatják interneten is – tájékoztattak.

Korábban egyébként az M1 híradójában mutattak be propagandisztikus riportot arról, ahogy a zákányi ovisok meglátogatják a határon szolgáló katonákat, Mórahalmon a kormányablakot fényező buta versikét szavaltattak a kicsikkel, Nyíradonyban pedig Tasó László államtitkárhoz vitték a gyerekeket, hogy szavaljanak a politikusnak a költészet napja alkalmából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik