Közélet

Már keresik a szegedi egyetem bukott kancellárjának utódját

szegedi-tudomanyegyetem(210x140)(2).jpg (szegedi tudományegyetem, )
szegedi-tudomanyegyetem(210x140)(2).jpg (szegedi tudományegyetem, )

Pályázat útján választják ki a hétfőn lemondott Devecz Miklós kancellár utódját a Szegedi Tudományegyetemen – tájékoztatta a Szeged Ma hírportált az EMMI sajtóosztálya. A cikk emlékeztet: ez az eljárás azért szokatlan, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetem januárban lemondott kancellárja esetében nem történt újabb kiírás, hanem a korábbi eljárásnál második helyre rangsorolt jelölt került a kancellári posztra.

Ahogyan a 24.hu is beszámolt róla, Devecz Miklós az egyetem kancellárjaként szexista, a menekültválságból ízléstelen viccet csináló posztot osztott meg Facebook-oldalán. Devecz egy olyan képet osztott meg publikusan, amely egy csónakban meztelen nőket ábrázolt, felette pedig lengyel nyelvű felirat hirdette: “Végre normális bevándorlók.” A Szegedi Tudományegyetem hétfői közleményében arról volt szó, hogy a kancellár szerint a személyét támadó lejáratókampányról volt szó, a lemondott vezető azt állította, hogy a poszt “valamilyen formában hamisított” volt. Az RTL Klub munkatársa Orbán Viktort is megkérdezte az esetről, a miniszterelnök azonban kitérő választ adott, mivel bevallása szerint nem ismeri az esetet, az ominózus képet nem látta.

fotó: Átlátszó Oktatás
fotó: Átlátszó Oktatás

Devecz Miklós szeptember 28-án közölte: lemond posztjáról, döntését Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztrériumának vezetője tudomásul vette. A Szeged Mának a tárca azt is elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jogszabályok adta keretek között a lehető leghamarabb legyen új kancellár Szegeden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik