Közélet

Szexista poszttal kommentálta a menkültkrízist a szegedi kancellár

szegedi-tudomanyegyetem(210x140)(2).jpg (szegedi tudományegyetem, )
szegedi-tudomanyegyetem(210x140)(2).jpg (szegedi tudományegyetem, )

Dervecz Miklós, a Szegedi Egyetem kancellárja rosszízű viccel kommentálta a menekültkrízis Facebook-profilján. A poszt egy csoport meztelen, fehér nőt ábrázol, lengyel felirattal, amelynek a jelentése az, hogy „végre normális bevándorlók” – írja az Átlátszó Oktatás.

A cikk emlékeztet: a Szegedi Tudományegyetem jelenleg hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata szerint a kancellár az intézmény elsőszámú működtetője, így a rektor után az egyetem második legbefolyásosabb személye. A kancellár véleménynyilvánítása nem semleges, valószínűleg ezért is távolíthatta el oldaláról a képet az Átlátszó Oktatás cikkének megjelenése után.

fotó: Átlátszó Oktatás
fotó: Átlátszó Oktatás

A kancellár egy olyan politikai ügygyel viccel, amelynek rengeteg halálos áldozata van már eddig is, továbbá a fehér, meztelen nők tárt karokkal fogadása megalázó a nőkre nézve és az ebbe a kategóriába nem eső, muszlim többségű menekültekre nézve is súlyosan sértő – húzza alá az írás.

A kancellár nem most kerül be először a hírekbe, korábban a szegedi egyetemi szépségversenyen zsűrizte a női hallgatókat a kinézetük alapján,és arról is beszélt, hogy a hallgatónak az a dolga, hogy hallgasson és tanuljon.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik