Közélet

A KÖZGÉP nem csalt és első osztályú munkát végzett

A cég állítja, ők mindent szabályosan és jó minőségben csináltak, és ráadásul nem egyedül, hanem konzorciumok tagjaként.

Az OLAF által indított vizsgálat lezárult, erről hivatalosan értesítettek bennünket. Az értesítésben nem szerepelt a KÖZGÉP Zrt. szabálytalanságára vonatkozó megállapítás.

Ezt a mondatot abból a levélből idéztük, amit a KÖZGÉP Zrt.-től kaptunk szerda este. A levél apropója, hogy a Népszabadság értesülése szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) elmeszelte a KÖZGÉP-et egyes EU-pénzből finanszírozott projektek, pl. az MO-s autóút bővítése vagy egy vasútfejlesztés miatt.

A KÖZGÉP azonban azt írja, nem feltétlen őket meszelték el, ezekben a projektekben egy konzorcium tagjaként vettek részt, így a Strabag-, a Swietelsky- és Colas-cégcsoporttal is. Így kifejezetten a KÖZGÉP-re vonatkozó elmarasztalás nem történt. A levél odamar a hazug médiának is:

Cégünk ezért határozottan visszautasítja azokat az újságírói csúsztatásokat és hazugságokat, amelyek a vizsgálat megállapításaival kapcsolatban a KÖZGÉP Zrt. felelősségét felvetik.

Hozzáteszik, aki ismeri az EU-s közbeszerzést, tudhatja, hogy a “pénzügyi támogatásra vonatkozó visszafizetési kötelezettséget az OLAF csak a közbeszerzési eljárás lebonyolításával kapcsolatban, kizárólag az ajánlatkérők felelősségének felmerülése esetén állapíthat meg.”

Végül azzal zárnak, a partnerekkel együtt az előírt feltételeknek megfelelően,

“első osztályú minőségben” valósították meg a projekteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik