Közélet

Egymást hergelik a baloldali pártok

gréczy (Array)
gréczy (Array)
Torokra ugrott a DK, mire az MSZP visszamorgott. Az utóbbi hibája, hogy egyetértett Orbán menekültügyi hat pontjával, ami szerintük nemzeti ügy.

Az MSZP a menekültügyet nemzeti ügynek tekinti, amiben minden pártnak a konszenzust, nem pedig a konfliktust kellene keresnie. Szerintük kár, hogy a menekültügyből pártpolitikát csináló Fidesz mellé ma a DK is felzárkózott – reagált a párt szóvivője pénteken a DK szóvivőjének szavaira.

Gréczy Zsolt DK-szóvivő egy menekültügyi konferencia után azt mondta, ha a szocialista párt hivatalos álláspontja, amit Mesterházy Attila fogalmazott meg, “miszerint támogatja Orbán Viktor menekültügyi politikáját”, akkor az MSZP ebben az esetben elárulja az európai baloldal értékeit és a demokratikus ellenzék szavazóit.

Az MSZP nem Orbán menekültpolitikájával ért egyet, hanem azzal a hatpontos javaslatcsomaggal, amit a szocialista párt hónapok óta mond, és “amellyel két napja még a DK is egyetértett” – közölte erre Budai Bernadett, a szocialisták szóvivője.

Közleményükben hozzátette, az MSZP álláspontja a válság kezdetétől fogva egyértelmű: a probléma csak közös európai megoldással, az emberek biztonságát és a humánus szempontokat is figyelembe véve rendezhető. Szerinte Orbán javaslatai ma már megegyeznek a szocialista párt által “tavasz óta hangoztatott” javaslatokkal, és az MSZP által benyújtott határozati javaslat szövegével is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik