Közélet

Öblöset sorosozott és terroristázott az M1

soros györgy (soros györgy, )
soros györgy (soros györgy, )
Hatalmasat szellemeskedett az M1, csak úgy recsegett: mély ösztönöket előhozva támadták a Migration Aidet a Soros-féle alapítvány támogatásával és a terroristák istápolásával.

A Migration Aid szóvivője is értesült arról, hogy önkénteseik találkozhattak olyan migránsokkal, akiknek a Facebook-profilján szerepelt fegyveres fénykép – erről a szervezet szóvivője beszélt az M1 csütörtök esti Híradójában.

Zsohár Zsuzsanna azt mondta, előfordulhatott, hogy kerültek olyan emberek a Keleti pályaudvar elé, akik készítettek magukról fényképet fegyverrel. Hozzátette, szerinte ez nem egy ritka dolog annál, aki fegyvert fog a kezében. “Ezek az emberek két-három évet polgárháborúban éltek, nekik a mindennapjaikhoz tartozott” – nyilatkozta a szóvivő.

Az M1 szerdán számolt be arról, hogy egy birtokába jutott üzenetváltás szerint egy aktivista aggasztónak tartja, hogy a bevándorlókkal együtt tisztázatlan hátterű emberek is érkeztek. Az önkéntes több fotót is küldött a migránsokat a Keleti előtt szeptember elején tüntetésre biztató férfiról. Az egyik képen fegyverrel látható a férfi. Végül az egyik közösségi oldalon található profilja következik, adatai szerint Szíriában született és Dubajban él.

A Migration Aid szóvivője az M1 kérdésére beszélt arról is, hogy infrastrukturális támogatást kaptak a Soros Alapítványtól: egy ideig az Arany János utca 32. alatt volt az egyik adománygyűjtő pontjuk, ebben az épületben van a Soros Alapítvány által működtetett Nyílt Társadalom Archívum budapesti központja. Megjegyezte, hogy infrastrukturális támogatást kaptak a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) is, a közlekedési társaság rendkívüli tranzitjáratokat üzemeltetett a pályaudvarok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik