A következő élő közvetítés része A horvátoknak építjük a kerítést, a szerbek felé nyitottunk

Kovács Zoltán a Sky Newson védte a kormányt és támadta a horvátokat

Horvátországot támadta a magyar kormányszóvivő, amiért gyakorlatilag embercsempészetben vesz részt azzal, hogy regisztráció nélkül buszoztatja át az országon a menekülteket – írta a Sky News. Horvátországban az állami hatóságok szervezik a migránsok eljuttatását a magyar határhoz – jelentette ki Kovács a brit televíziónak. 

A kormányszóvivő kijelentette: Magyarország megpróbálja fenntartani a fegyelmet és betartani az előírásokat, és ennek jegyében szeretné legalább azt elérni, hogy a migránsok regisztráltassák magukat, de ez a jelenlegi körülmények közepette és különösen a mostani hangulatban rendkívül nehéz. “A törvényességet és a rendet próbáljuk helyreállítani határainkon (…) Ahogy a szerb határon is látható volt, ennek a rendnek vannak korlátai” – fogalmazott a Sky News vasárnapi politikai magazinműsorában a magyar kormányszóvivő.

 Horvátország nemcsak Magyarországot, de az Európai Uniót is cserben hagyja ezzel – mondta Kovács Zoltán. Magyarország a nemzetközi szabályoknak próbál eleget tenni, és biztosítani szeretné, hogy csak azok léphessék át a határt, akik erre jogosultak – tette hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik